G20 Liderler Zirvesi'nin Ikinci Oturumu Basladi

Italya’nin baskenti Roma’da G20 Zirvesi’nin ikinci oturumu basladi.

G20 Liderler Zirvesi'nin Ikinci Oturumu Basladi
Roma’da düzenlenen G20 Zirvesi’nin ikinci gününde ülke liderleri, ekonomi, iklim degisikligi ve saglik sorunlarini ele almaya devam ediyor. Zirvenin ilk gününde temel olarak saglik ve ekonomiye odaklanan liderler, zirvenin ikinci oturumunda iklim degisikligi ve çevre konularini görüsüyor.

Oturumun açilis konusmasini yapan Italya Basbakani Mario Draghi, çevre kirliliginin korkunç sonuçlarindan kaçinmak için acil önlem alinmasi gerektigini söyleyerek, "Temiz enerjiye geçis, sera gazi emisyonlarinda gerekli azaltmalari saglamanin anahtaridir. Bunu daha fazla ertelememeliyiz" dedi.

Temiz enerjiye geçis konusunda hükümetlerin hem vatandaslarini hem de is yerlerini desteklemesi gerektigini belirten Draghi, kamu ve özel sektörün bu konuda birlikte çalismasi gerektigini söyledi.



Iklim ve sürdürülebilir kalkinma konulari odaginda yapilan ikinci oturuma ABD Baskani Joe Biden, Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Fransa Basbakani Emmanuel Macron, Almanya Basbakani Angela Merkel gibi dünyanin en büyük 20 ekonomisini olusturan ülkelerin liderleri katildi.

Kaynak: İHA