Kocasinan'in Restore Ettigi 2 Asirlik Jandarma Konagi Açildi

Kocasinan Belediyesi tarafindan restore edilen Günesli Mahallesi’ndeki 2 asirlik tarihi Jandarma Konagi, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki’nin katilimi ile açilisi gerçeklestirildi. Açilista konusan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “19. yüz yildan kalan tarihi yapiyi restore ederek, gün yüzüne çikardik” dedi.

Kocasinan'in Restore Ettigi 2 Asirlik Jandarma Konagi Açildi
Baskan Çolakbayrakdar’in ev sahipliginde, Günesli Mahallesi’nde düzenlenen programa; Kayseri Valisi Sehmus Günaydin, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hülya Nergis Atçi, Ismail Emrah Karayel ve Ismail Tamer, Garnizon Komutani Hava Pilot Tuggeneral Vedat Öncel, Kayseri Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, MHP Il Baskani Adnan Incetoprak, AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Emine Timuçin, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, AK Parti Kocasinan Ilçe Baskani Hüseyin Okandan, kamu kurum ve kuruluslarin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, bölge sakinleri ve davetliler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Kayseri Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Günesli Jandarma Konagi hakkinda tarihi bilgiler vererek, “Jandarma Konagi’nin yeniden hizmete sunulmasinda emegi geçen Kayseri Valisi Sehmus Günaydin ve Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’a tesekkür ediyorum” dedi.

Yapinin 19.yüzyildan kalan tarihi bir mekan olduguna dikkati çeken Baskan Çolakbayrakdar ise “Tescilli yapiyi restore ederek, gün yüzüne çikardik. Bizden sonraki kusaklara miras olarak kalmasi için aslina uygun ve fonksiyon yükleyerek, hizmete sunduk. Kalaycioglu ve Çandir Cami, Erkilet General Emir Ilkokulu ve Himmetdede camisini restore ettik. Özellikle Erkilet Bölgesi’ndeki Hidirellez olarak bilinen Hizir Ilyas Köskü’nü de restore ettik ve yakin zamanda ‘Gök Gözlem Evi’ haline dönüstürecegimiz yapiyla astronomi ve uzay bilimi alaninda bilgi donanimi olarak dünya ile rekabet edebilecek düzeyde gençler yetistirecegiz. Tarihi yapilara sahip çikarak, gelecege aktariyoruz ve tarihi degerlere deger katiyoruz. Yeni kusaklara ecdad yadigari eserlerimizin aktarilmasi, medeniyet dünyamizin köse taslari bu eserlerimizin korunmasina yönelik çalismalarimiz devam edecek” ifadelerini kullandi. Kocasinan Bölgesi’nin 156 bin hektar alan üzerinde Kayseri’nin en büyük yüzölçümlü ilçesi oldugunu söyleyen Baskan Çolakbayrakdar, bundan dolayi Kocasinan’i tarim, ticaret ve sanayi gibi her alanda kalkindiracak projeler gelistirdiklerini belirterek, “Tarim, hayvancilik ve ziraatin yogun oldugu bir bölgeyiz. Kayseri’deki tarim, hayvancilik ve ziraatin yüzde 20’si Kocasinan bölgesinde yapilmaktadir. Biz biliyoruz ki; Kocasinan’in ticareti ve ekonomisinin büyümesi ve ilçede yasayanlarin refahinin artmasi demek, Türkiye ekonomisinin büyümesi demektir. Yerelden hareketle Türkiye’ye model olacak isler yapiyoruz. Bununla birlikte teknolojiden faydalanan yeni tarim anlayisiyla Kayseri’mizi tarim sehri yapacagiz. Diger yandan sulu tarimin kapali devre sulama sisteminin daha yaygin olmasi için yogun gayret sarf ediyoruz. En yakin zamanda kapali devre sulama sistemiyle bu bölgenin kaderi degisecek. Bakanimiz yakin zamanda bu müjdeyi verecek. Bölgemizin özellikle kapali devre sulama sistemine geçmesiyle birlikte çiftçilerimizin yüzü gülecek. Sulu tarimla hem ürünlerden daha fazla verim almasi hem de ürün çesitliligi artmasi saglanacak. Bu vesile ile açilisi yaptigimiz Jandarma Konagi’nin hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise eski binaya fonksiyon yükleyerek, restore eden Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür ederek, “Biriz ve beraberiz. Hep beraber günesli, Kocasinan, Kayseri ve Türkiye’yiz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Tamer de hizmetlerden dolayi Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür ederek, “Belediyelerimiz tüm hiziyla hizmet üretiyor. Açilistan açilisa katiliyoruz” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki de gündeme dair degerlendirmelerde bulunarak, açilisi yapilan jandarma konaginin hayirli olmasini diledi. Bakan Özhaseki, sunlari kaydetti:

“Burada emek vererek jandarmamiza tahsil eden degerli baskanimiza Allah razi olsun diyorum. Devlet millet kaynasmasinin bir sonucu olan bu karakolun hayirli olmasini ve güzel hizmetler olmasini diliyorum. Emegi geçenlerden Allah razi olsun.”

Kayseri Valisi Sehmus Günaydin ise Kayseri’nin huzur kenti oldugunu belirterek, “Kayseri’mizde ihtiyaç duyulan her alanda basta Büyüksehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimizle yogun çalismalar gerçeklestiriyoruz. Vatandaslarimiza yönelik hayirli hizmetler yapmaya devam edecegiz. Bu hizmetlerden dolayi baskanlarimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Kayseri Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Jandarma Konagi’ni restore ederek yeniden hizmete sundugundan dolayi Baskan Çolakbayrakdar’a plaket verdi.

Yapilan dua sonrasi kürsüye çikan protokol tarafindan Jandarma Konagi’nin resmi açilisi gerçeklestirildi.

Protokol, Günesli Jandarma Karakol Komutanligi’nin odalarini tek tek incelemesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA