Japon Havacilik Devi ANA, 5 Yilda 9 Bin Çalisaniyla Yollarini Ayiracak

Japon havacilik sirketi ANA Holding, 2021 mali yilinda 100 milyar yen (880 milyon dolar) net zarar ettigini açikladi. Bes yil içinde yaklasik 9 bin çalisani ile yollarini ayirmaya hazirlanan sirketteki krize Covid-19 salgininin neden oldugu belirtildi.

Covid-19 salgini nedeniyle sinirlarini yabanci turistlere kapatan Japonya’da seyahat kisitlamalari havacilik endüstrisini vurdu. Japon havacilik devi ANA Holding, 2021 mali yilinda 100 milyar yen (880 milyon dolar) net zarar ettigini açikladi.

Bes yil içinde yaklasik 9 bin çalisani ile yollarini ayirmaya hazirlanan sirketin emeklilik ve yeni alimlari azaltma yoluyla aralarinda yer hizmetleri ve uçus görevlilerinin de yer aldigi personel sayisini 2020 mali yilina göre yüzde 20 azaltarak 2025 mali yilina kadar 29 bine düsürecegi belirtildi.

Salgin ekonomiyi vurdu

Covid-19 salgini nedeniyle sinirlarini yabanci ziyaretçilere kapatan Japonya’da turizm ve havacilik sektörü büyük darbe almis, Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari’nin seyircisiz olarak gerçeklestirilmesi ve yaz boyunca OHAL’in sürmesi ise krizin iç turizme siçramasina neden olmustu. Oteller ve havayolu firmalari basta olmak üzere turizm baglantili sektörlerde rekor zararlar kaydedilirken, toparlanmanin birkaç yil alabilecegi yönünde degerlendirmeler yapilmisti.
Kaynak: İHA