Gaziantepliler Cumhuriyet Balosunda Bulustu

Gaziantep’te Vali Davut Gül ve esi Gülden Gül tarafindan Cumhuriyet’in 98. kurulus yildönümü kapsaminda gerçeklestirilen resepsiyon renkli görüntülere sahne oldu.

Gaziantepliler Cumhuriyet Balosunda Bulustu
Vali Davut Gül ve esi Gülden Gül’ün ev sahipligi yaptigi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami resepsiyonuna milletvekilleri, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, 5’inci Zirhli Tugay Komutani Haci Halil Osma, Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug, ilçe belediye baskanlari, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri, askeri erkan, gaziler ve vatandaslar ile sehit aileleri katildi.

Vali Gül ve esinin , salon girisinde davetlileri karsiladigi resepsiyon saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile basladi.

Cumhurbaskani Erdogan’in mesajinin da okundugu resepsiyonda konusan Vali Davut Gül, Cumhuriyet Bayramini kutlayarak, birlik ve beraberlik çagrisinda bulundu.Gül, "Egitime, sagliga, askerimizin, polisimizin gücüne bakiyoruz. Teknolojiye bakiyoruz. Her konuda ileriye gidiyoruz. Daha iyisini gerçeklestirmek mümkün. Ülkemizin gelismesi noktasinda ilerlemesi noktasinda simdiye kadar oldugu gibi bundan sonrada yapmamiz gerekeni yaparsak, daha çok çalisirsak inaniyorum ki 100 sene sonra bu kutlamalar yapildiginda, dünyanin 3 veya 5 ülkesinden biri olacagiz. Gaziantep kardesligin yüksek oldugu, birlikte is yapma kültürünün yüksek oldugu, farkliliklarin zenginlik olarak kabul edildigi bir sehir. Bizi baskasindan farkli kilanda bu. Bir etkinlik yapildigina iktidari ve muhalefeti birlikte görebiliyoruz. Neye inanirsak inanalim, neyi temsil edersek edelim, insanlarin ayni masa etrafinda sehrimizin menfaati noktasinda, ülkemizin menfaati noktasinda, birlikte karar verme noktasinda, birlikteliklerini görüyoruz. En büyük zenginligimiz bu. Insallah bunu muhafaza ederek, Gaziantep ruhunu muhafaza ederek birlikte daha nice basarilara ulasabiliriz. Bu vesile ile bu günlere gelmemizi saglayan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Bu ülke ve kent için tas üstüne tas koyan herkese tesekkür ediyorum" diye konustu.

Programda Atatürk’ün sevdigi türküler ve sarkilardan olusan müzik dinletisi de de sunuldu.
Kaynak: İHA