Bakirköy Belediyesi Isçilerinin Baslattigi Grev Sürüyor

Belediye önünde kurulan çadirda bir araya gelen isçiler, sonuç alana kadar demokratik haklari olan grevi sürdüreceklerini ifade etti Temizlik isçisi Adile Soylu: 'Bir tek ben kalsam surada, bu çadiri kaldiramam. Biz hakkimizi almada kararliyiz. Emekten baska güzel bir deger yoktur. Bunu bilene, bilmeyene bir sey anlatamazsin' Fen Isleri Müdürlügü'nde görevli Ahmet Kuruçay: 'Bugün grevimizin 6. günü. Bu cosku 6 gün degil, 6 yil da, 600 yüzyil da sürse, biz ekmek davasinin arkasindayiz. Biz onurlu mücadelemize devam edecegiz'

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Isçileri Sendikasi (Belediye-Is) Istanbul 2 No'lu Subesi üyelerinin, Bakirköy Belediyesindeki toplu is sözlesmesinde zam yapilmamasi gerekçesiyle baslattiklari grev devam ediyor.

Belediye önünde çadir kuran sendika üyeleri, bina çevresine "Bu Is Yerinde Grev Var" yazili pankartlar asti. Belediye binasinin duvarlarinda ise "Grev hakkimiz söke söke aliriz", "Atilan isçiler geri alinsin", "Birlesen isçiler asla yenilmezler" seklinde dövizler yer aliyor. Isçiler, burada çesitli sloganlar atarak, davul zurna esliginde halay çekti.

Sendika üyelerinin zaman zaman düdük çaldigi greve bazi isçilerin çocuklari da katildi. Isçilere, yoldan geçen sürücüler zaman zaman korna çalarak, destek verdi.

Fen, saglik ve temizlik isleri ile Bakirköy Belediye Tiyatrolari Yunus Emre Kültür Merkezi'ne de "Bu Is Yerinde Grev Var" pankarti asan isçiler, sonuç alana kadar demokratik haklari olan grevi sürdüreceklerini belirtti.

- "Biz hakkimizi almada kararliyiz"

Belediyede 21 yildir temizlik isçisi olarak görev yapan Adile Soylu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 6 günden bu yana Bakirköy Belediyesi önünde grev yaptiklarini animsatti.

Taleplerinin karsilanmasini beklediklerini belirten Soylu, "Biz de greve yarin bitiyormus gibi girdik ama çok uzun sürecek gibi de hazirlandik. Dilerim çok uzun sürmeyecek. Baskanimiz da ekonominin çok kötü oldugu süreçte sesimizi duyacak. Sözlesmemizi imzalayacak. Baskan bazen geliyor, selam veriyor. Bazen sohbet ediyor. Bazen biz öfkeleniyoruz. Bazen o öfkeleniyor. " dedi.

Soylu, 3 yildir zam alamadiklarini dile getirerek, söyle devam etti:

"Bizim toplu sözlesmemizi imzalamasini istiyoruz. Baskan, bize zam talep etmis. Bu sifir zam gerçekten olmuyor. Bunu Baskanimiz da biliyor. Istanbul'da, kosullari içerisindeki herkes biliyor. Çocuklarimiz okula gidiyor. Tencerelerimiz kayniyor, elektrik paralarimiz çok yüksek geliyor. Deyim yerindeyse gerçekten de her sey elimizi yakiyor. Yani bugün sifir zam, 3 yildir biz zam almadigimiz için çok komiktir. Baskanimiz da Bakirköy'ün isçilerinin ne kadar kararli olduklarini çok iyi biliyor. Biz de biliyoruz. Bir tek ben kalsam surada, bu çadiri kaldiramam. Biz hakkimizi almada kararliyiz. Emekten baska güzel bir deger yoktur. Bunu bilene, bilmeyene bir sey anlatamazsin."

-"Insanca yasam, insanca ücret istiyoruz"

Fen Isleri Müdürlügü'nde 20 yildan bu yana görev yapan Ahmet Kuruçay ise grevin coskulu bir sekilde devam ettigini belirtti.

Hakli bir talep için yola çiktiklarina dikkati çeken Kuruçay, sunlari söyledi:

"Biz davamiza inaniyoruz. Hak mücadelesine, ekmek mücadelesine, insallah direne direne kazanacagiz. Yilginlik, yorgunluk kesinlikle yok. Ekmek davasinin yorgunlugu olmaz. Bugün grevimizin 6. günü. Bu cosku 6 gün degil, 6 yil da 600 yüzyil da sürse, biz ekmek davasinin arkasindayiz. Biz onurlu mücadelemize devam edecegiz. Biz onun için arkadaslar olarak sloganlarimizla birlikte diyoruz ki 'Yasasin onurlu mücadelemiz, yasasin ekmek davamiz, yasasin kutlu davamiz.' Bizim fazla bir talebimiz yok. Insanca yasam, insanca ücret istiyoruz. Yani çolugumuz, çocugumuz, zeytine muhtaç olmasin. Bankalara borçlu yasamak istemiyoruz. Bizim derdimiz bu. Bizimkisi sadece davamiz, ekmek davasi, insanca yasam."

Kuruçay, taleplerinin bir an önce karsilanmasini istediklerini dile getirerek, toplu is sözlesmesi imzalanana kadar greve devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA