Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Gaziantep'te Engellilerle Bir Araya Geldi Açiklamasi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Gaziantep'te Oguzeli Engelsiz Yasam, Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Engellilerden olusan mehteran takiminin karsiladigi Yanik, burada kalan engellilerle sohbet ederek, kurum yetkililerinden bilgi aldi.

Yanik'a Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak eslik etti.

Beraberindekilerle Yetim Konutlari'ni gezerek örnek dairede incelemede bulunan Bakan Yanik, daha sonra Engelsiz Yasam Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Engellilerden bahsederken buna verilebilecek en iyi örneklerden birinin Asik Veysel oldugunu dile getiren Yanik, Veysel'in 7 yasinda gözlerini kaybetmesine ragmen hayati irfan gözüyle gören biri oldugunu belirtti.

Asik Veysel'in irfan bakis açisinin herkese örnek olmasi gerektigini ifade eden Yanik, sunlari kaydetti:

"Hepimize, görmedigimizi gösteren birisi. 'Sen balsin da ben çec miyim?' ifadesi aslinda insana bakisimizla, medeniyetimizin insana bakisiyla alakali. Her seyi tek bir cümlede adeta bir öz halinde veren ifade. Biz Müslümanlar insani esref-i mahlukat olarak kabul ediyoruz. Esref-i mahlukatin kendi içinde engeli olabilir. Görmeyebilir, duymayabilir. Her birisinin bizim için imtihan, lütuf oldugunu biliriz, inaniriz. Bizim engellilikle yahut hayatin baska alanlarindaki zorluklarla alakali bakisimiz budur. 20 senedir bu bakisla, anlayisla hareketten yola çikarak insana hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Insana hizmet etmenin hakka hizmet etmek oldugunun farkinda olarak bu çalismalari sürdürüyoruz. Bundan sonra da sürdürmeye devam edecegiz. Biz bütün insanimizi, 84 milyonu, engelli-engelsiz, yoksul-fakir her birimizin ortaya çikan sosyal refaha ayni ölçüde ortak paydas olmasini saglamaya çalisiyoruz. Mekanizmanin neresini isgal ediyorsak vatandasin hizmetine, menfaatine, gelecegine yönelik her türlü hizmeti vatandasa sunmakla kendimizi mükellef sayiyoruz."

Kaynak: AA