24 Kilo 600 Gram Eroinle Yakalanan Polisin Uyusturucu Yakalamaktan Ödül Aldigi Ortaya Çikti

Konya’da 24 kilo 600 gram eroin ile yakalanan polis memurunun, Adana’da uyusturucu yakalamaktan ödül alan C.A. oldugu ortaya çikti.

24 Kilo 600 Gram Eroinle Yakalanan Polisin Uyusturucu Yakalamaktan Ödül Aldigi Ortaya Çikti


Edinilen bilgiye göre olay, dün gece saatlerinde Konya-Adana karayolu üzerinde meydana geldi. Konya Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Istihbarat Sube Müdürlügü ile yapilan ortak çalismalarda, uyusturucu nakli yapan kanallarin desifresine yönelik olarak, Konya-Adana yolu üzeri Tatlicak Tesisleri önünde uygulama noktasi olusturuldu. Ekiplerin uygulama yaptigi sirada kontrol noktasina giren 07 MSP 74 plakali araç durduruldu. Adana Emniyet Müdürlügü kadrosunda görevli polis memuru C.A.’nin kullandigi araç, kimlik tespiti yapildigi sirada uygulama noktasinda görevli polis memuru Y.N.’ye çarparak yaralanmasina sebep oldu ve kaçmaya basladi.



Araç, Konya-Adana karayolunun 60. kilometresinde baska bir araca çarparak durdu.

Polis ekipleri tarafindan sürücü C.A. ve esi N.A. yakalandi. Süpheli C.A. polislere de saldirmaya çalisirken polis memurlari S.S. sag el parmagindan, Ö.C. ise belinden yaralandi. Polis ekiplerinin kontrollerinde 48 parça halinde 24 kilo 600 gram eroin ele geçirildi. Süpheli C.A. ve esi N.A. adliyeye sevk edildi.

Ödüllü polis

Adana Emniyet Müdürlügünde C.A.’nin 20 Mart 2019’da uyusturucu hap sevkiyati yapan bir araci meslektasi I.Y. ile uzun ugraslar sonucu yakalamalarindan ötürü dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtas tarafindan ’Basari Belgesi’ verildigi ortaya çikti.
Kaynak: İHA