Libya Disisleri Bakani, Sinirli Sayida Parali Askerin Ülkesini Terk Ettigini Açikladi

Libya Disisleri Bakani Necla el-Mengus, sinirli sayida parali askerin ülkesinden çiktigini belirtti.

Libya Disisleri Bakani Mengus, Kuveyt ziyareti kapsaminda Kuveytli mevkidasi Ahmed en-Nasir es-Sabah'la bir araya gelerek ortak basin açiklamasi düzenledi.

Mengus, bazi parali askerlerin ülkesinden çiktigina iliskin haberlerin dogrulugunu teyit ederek, bunun küçük bir baslangiç oldugunu söyledi.

Parali askerler konusunun problemli olduguna dikkati çeken Mengus, "BM öncülügündeki 5+5 Ortak Askeri Komitesinin planina ve bir takvime göre tüm parali askerlerin Libya topraklarindan çikmasini umuyoruz." dedi.

Mengus, ayrica ülkesindeki parlamento ve baskanlik seçimlerinin ayni zamanda yapilmasi için çalistiklarini belirtti.

Libyali Bakan, Kuveyt'in Ulusal Birlik Hükümetine (UBH) desteginden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

- Kuveyt'ten Libya Baskanlik konseyi ve hükümetine destek

Kuveytli Bakan Sabah ise iki ülke arasinda, bölgesel ve uluslararasi arenadaki pek çok meselede vizyon uyumu olduguna isaret etti.

Sabah, ülkesinin "Libya Baskanlik Konseyi'ne ve ulusal bir uzlasiya göre olusturulan UBH'ye destegini" vurguladi.

Konusmasinda, Cezayir-Fas arasindaki diplomatik iliskilerin kesilmesi krizine çözüm için Kuveyt öncülügündeki girisime de deginen Sabah, "Arap halklarinin çikarlari konusunda liderlerimizin bilgeligine güveniyoruz, önümüzdeki günlerde bu bilgeligin yansimasina tanik olacagiz." dedi.

Ziyaretinin süresine iliskin bilgi verilmeyen Mengus Kuveyt'te, Veliaht Prens Mesal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kuveyt Basbakani Seyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah ve Meclis Baskani Merzuk el-Ganim ile bir araya geldi.

Libya Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamalara göre, görüsmeler kapsaminda iki ülke arasindaki ortak is birliginin güçlendirilmesi, Kuveyt'in Libya'nin istikrarina yönelik destegi ve dis müdahalenin reddedilmesi konulari ele alindi.

Kaynak: AA