Ikinci Doz Asilamada Yüzde 75'I Geçen Bilecik'te Il Müdüründen Asi Çagrisi

18-24 Eylül arasinda vaka yogunlugu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasina giren Bilecik’in Il Saglik Müdürü Dr. Ferhat Damkaci, vatandaslara asi çagrisinda bulundu.

Ikinci Doz Asilamada Yüzde 75'I Geçen Bilecik'te Il Müdüründen Asi Çagrisi
Saglik Bakani Fahrettin Koca, 18-24 Eylül arasinda 100 bin kisi içinde bir haftalik toplam yeni korona vaka sayisini gösteren bir harita yayinladi. "Yasadiginiz, gidip geldiginiz ildeki durumu haftalik Insidans haritamizdan ögrenebilirsiniz." diyen Koca’nin paylastigi haritaya göre; 18-24 Eylül arasinda vaka yogunlugu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz Zonguldak, Kirsehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartin, Kütahya, Kocaeli, Bilecik oldu.

Bilecik Il Saglik Müdürü Dr. Ferhat Damkaci, il genelinde ikinci doz korona virüs (Covit-19) asilama oraninin yüzde 75’i geçtigini söyleyerek, “Ancak henüz asi olmayan veya asilari tamamlanmayan vatandaslarimizi asi olmaya davet ediyoruz. Hastanelerimizde yatan hastalarimizin çogunlugu asisi olmayan veya asisini tamamlamayan vatandaslarimiz. Risk devam ediyor eski günlerimize dönmemizin yolu maske mesafe temizlik kurallarina riayet ederek asi olmaktan geçiyor. Bu vesile ile emegi geçen tüm saglik çalisanlarimiza ve vatandaslarimiza tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA