Fransa'da Cami Ve Liseye Saldiri Hazirligindaki Hitler Hayrani Genç Tutuklandi

Fransa'da camiye ve liseye saldiri hazirligindaki Hitler hayrani bir kisinin tutuklandigi ortaya çikti.

Le Parisien gazetesinin özel haberinde, ülkenin kuzeybatisindaki Seine-Maritime bölgesinde daha önce ögrencisi oldugu liseye ve yakinindaki bir camiye saldiri hazirliginda olan 19 yasindaki Simon'un birkaç gün önce Fransa Iç Istihbarat Birimince (DGSI) gözaltina alindigi ve terörle mücadele hakiminin karsisina çikarilmasinin ardindan 1 Ekim'de tutuklandigi belirtildi.

Hakkinda sorusturma açilan Simon'un saldiriyi Hitler'in dogum günü ve Fransa'da düzenlenecek cumhurbaskani seçimlerinin ikinci turu öncesi olan 20 Nisan 2022'de planladigi aktarildi.

Hitler'in hayrani oldugu belirtilen bu kisinin evinde 20 kadar biçagin, en az 3 silahin ve Adolf Hitler’in kitabi Mein Kampf'in (Kavgam) ismini verdigi 20 kadar defterin bulundugu kaydedildi.

Simon'un bu defterlerde kendini "Hitler'in siyasi çizgisinden yana olan bir asirilikçi" olarak tanimladigi belirtildi.

Gencin 20 Nisan 1999'da ABD'de Colorado eyaletinin Littleton ilçesindeki Columbine Lisesinde düzenlenen ve 13 kisinin hayatini kaybettigi saldiridan daha kötüsünü yapmak istedigi ifade edildi.

Simon'un küçük yaslarda birçok kez cinsel saldiriya ve sinif arkadaslarinin tacizine maruz kaldigi için söz konusu saldiriyi planladigi aktarilirken, Le Havre kentinde yasayan gencin defterinde ayrica silahla saldiri planladigi 30 kisilik bir listenin bulundugu belirtildi.

Simon'un polise verdigi ifadede hükümetin "radikal Islam'a" karsi yeteri kadar mücadele etmedigini savundugu dile getirildi.

Kaynak: AA