Baksi Müzesi 'Kiraçta Heykel' Sergisini Istanbul'a Tasiyacak

Baksi Müzesi'nin bulundugu tepede kisa bir süre önce ziyarete açilan "Kiraçta Heykel" sergisi, Contemporary Istanbul'da sanatseverlerle bulusacak.

Farkli kusaklardan 9 sanatçinin heykelleri özel bir video çalismasi ile Contemporary Istanbul kapsaminda Tersane Istanbul'da ziyaretçilerin begenisine sunulacak.

Sergide, Erdal Duman, Günnur Özsoy, Hüsamettin Koçan, Ibrahim Koç, Kemal Tufan, Mike Berg, Nermin Er, Osman Dinç ve Yunus Tonkus'un yapitlari yer aliyor.

Baksi tepesinden Çoruh nehrini seyreden heykellerin, içine yerlestikleri cografyayla yeni anlamlar kazandigini ve bu kadim mekana taze bir bakis getirdigini ifade eden Baksi Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, serginin hikayesine iliskin sunlari kaydetti:

"Baksi'nin 65 yildir degismeden kalmis kiraç tepesi çocukluk anilarimda önemli bir yere sahip. Baksi ve yenilik aslinda iç içe kavramlar. Baksi bizim köyün eski adidir. Türkmenlerin yerlestigi bu köyde onu bize anlatan adak agaci Huykesen de yillardir sessizligiyle orada yasayanlarin dileklerini, beklentilerini, sirlarini paylasti. Herkese umut verdi. Bizim heykeller acaba adak agacinin derin kökleriyle o tepede bulusur mu diye bir umudum var. O olmasa bile heykeller, o sonsuz yasli tepenin sundugu umudu ve beklenti zenginligini çagin insanina tasir ümidi çok da abartili olmasa gerek. Belki de o tepede Baksi Müzesi, heykel için yeni bir yasam öneriyor ve bu çok boyutlu, çok renkli yasam, günümüz sanatinin çok yönlü enerjisini bize göndermekle kalmiyor, bizi oraya çagiriyor."

"Kiraçta Heykel" sergisinden görüntülerle hazirlanan video çalismasi, Contemporary Istanbul kapsaminda 7-10 Ekim tarihleri arasinda Tersane Istanbul'da, T6 Salonu B1-211 numarali Baksi Müzesi standinda izlenebilir.

Kaynak: AA