AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Ordu'da Gençlerle Bulustu Açiklamasi

'Bu kusak tartismalarinin beyhude bir tartisma oldugunu, lüzumsuz yere özellikle gençlerin üzerine birtakim gömlekler giydirilmek için çikartilmis olan tartismalar oldugunu biliyoruz'.

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Bu kusak tartismalarinin beyhude bir tartisma oldugunu, lüzumsuz yere özellikle gençlerin üzerine birtakim gömlekler giydirilmek için çikartilmis olan tartismalar oldugunu biliyoruz." dedi.

Kurtulmus, AK Parti Gençlik Kollari Karadeniz Bölge Kampi'nda yaptigi konusmada, kusak tartismalarina degindi.

Insanlari "Y, A ve Z" kusagi seklinde tanimlamadiklarini belirten Kurtulmus, sunlari kaydetti:

"Biz insanlari 'mükellef olan insanlar' ve 'mükellef olmayan insanlar' diye tanimlariz. Yani sorumluluk sahibi insanlar ve sorumluluk sahibi olmayan insanlar. Akli basinda olmayanlar ya da is yapabilme imkan ve kabiliyeti olmayanlar, onlar bir sekilde mükellef ama herkes hangi yas içerisinde olursa olsun milletine karsi, insanliga karsi, ailesine ve çevresine karsi mükelleftir, yani sorumluluk sahibidir."

Kurtulmus, her kusagin da kendi farkliliklari içerisinde bir anlam ifade ettigini bildiklerini dile getirerek, "Benim dedemin çaginda yasadiklariyla, babamin çaginda yasadiklari sartlarla, benim yasadigim sartlar çok farkliydi." diye konustu.

Geçmisin sartlariyla bugünün sartlarinin degistigine isaret eden Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

"Eskiden insanlar ayaklarina ayakkabi aldiklari zaman onun altina ökçeler vurdururlar ki ayakkabilar eskimesin. Daha önceki nesiller yakalarini ters çevirip gömleklerini öyle giyerdi. Su Ordu'nun köylerini birakin kasabalarinda, ilçe merkezlerinde dahi insanlarin beyaz ekmek yemedigi günler vardi. Insanlarin gaz için kuyrukta bekledigi günler vardi, bunlari büyüklerinizden duyarsiniz. Karadeniz'in her yerinde böyleydi. O günler geçti, o devirler geçti, Allah'a sükür bugün baska bir devre girdik."

Numan Kurtulmus, insanlarin yasadigi dönemin sartlarinin farklari olmasinin baska bir sey, insanlari kusaklar üzerinden tanimlayarak belli kaliplarin içerisine sokmanin bambaska bir sey oldugunun altini çizerek, "Rahmetli üstat Cemil Meriç diyor ki 'izm'ler insanlarin üzerine giydirilmis deli gömlegidir.' Simdi birileri gençlere hem bir taraftan 'özgürlük' diyorlar, bir taraftan gençlerin belli kaliplar içerisinde düsünmelerini, hatta davranmalarini saglayacak birtakim çalismalar yapmak istiyorlar." degerlendirmesinde bulundu.

"Gençler sundan hoslanmaz, gençler bundan hoslanmaz, gençler su filmi seyreder, gençler suraya gider, buraya gider, nereden biliyorsun?" diye soran Kurtulmus, söyle devam etti:

"Hani özgürdün, hani gençleri özgürlestirecektin? Biz de diyoruz ki Türkiye'nin gençleri nereye gidecegini bilir, nasil düsünecegini bilir, nasil hareket edecegini bilir, onlari özgürlük alanlari içerisinde birakarak seçimlerini kendilerine birakiyoruz. Dolayisiyla bu kusak tartismalarinin beyhude bir tartisma oldugu, lüzumsuz yere özellikle gençlerin üzerine birtakim gömlekler giydirilmek için çikartilmis olan tartismalar oldugunu biliyoruz. Buradan gelecekleri yer de su; tüm bu tartismalarin sonucu su; efendim AK Parti Türkiye'nin en genç kusaginda yok, buradan bir kere daha söylüyorum, tüm kamuoyu arastirmalari önümüzdedir, Türkiye'nin en genç kusagi olan 30-18 yas arasindaki kusakta da diger tüm kusaklarda oldugu gibi açik ara birinci olan parti AK Parti'dir, AK Parti'den baska gelenler de çok daha geriden geliyor."

Büyük güçlü Türkiye idealinde yürüdükleri için bugün Türkiye'nin kendi helikopter motorunu yapabilir bir ülke haline geldigini dile getiren Kurtulmus, yakinda Türkiye'nin kendi uçak motorunu ve tank motorunu yapacagini aktardi.

Kurtulmus, Türkiye'nin insanli ve insansiz hava araçlariyla sadece teröre karsi mücadelede degil, Karabag'da da Ermeni isgaline karsi büyük bir mücadelenin verilmesinde de hayati rol oynadigini belirtti.

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, su görüsleri paylasti:

"Eger yeniden güçlü, büyük Türkiye idealiniz olmazsa, sizin üniversite sayilarini artirmak gibi bir derdiniz olmaz, sehir hastaneleri yapmak gibi bir derdiniz olmaz, sizin bu bölgeyi bir selamet yurdu haline getirmek gibi bir derdiniz olmaz. Eger Türkiye'yi yeniden güçlü, büyük Türkiye ideali etrafinda toparlama gayeniz ve iddianiz olmazsa 84 milyonun bir halde devlet millet kaynasmasini saglamak gibi bir iddianiz olmaz. Dolayisiyla Türkiye'nin de ileri gitmesinin, güçlenmesinin de en temel unsuru, bu iradeden, asla bu iddiadan vazgeçmemektir, yeniden güçlü, büyük Türkiye'yi biz kuracagiz, daha ileriye gidecegiz."

Kurtulmus, önemli bir baska hedeflerinin ise güçlü medeniyeti yeniden ihya ve insa etmek oldugunu vurgulayarak, "Ayasofya'nin açilmasinin arkasindaki temel irade budur, temel iddia budur, Türkiye Sultan Fatih'in kendisine vermis oldugu, millete miras birakmis oldugu vakfin geregini yerine getirmek durumundadir. Kapali Maras'in açilmasinin arkasindaki temel motivasyon budur, biz yeniden kendi medeniyetimizi güçlü bir sekilde ayaga kaldiracagiz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA