6. Yuntdagi Yagli Güresleri'nde Baspehlivanlik Mücadelesini Ali Gürbüz Kazandi

Manisa'da bu yil 6'ncisi düzenlenen Yuntdagi Yagli Güresleri, 64'ü bas boyda olmak üzere yaklasik 600 pehlivanin katilimiyla yapildi.

Yunusemre Belediyesince Yuntdagi Ortaköy Mesire Alani'nda 14 boyda gerçeklestirilen etkinlige, güresseverler yogun ilgi gösterdi.

Son Kirkpinar sampiyonu Ali Gürbüz'ün yani sira, Recep Kara, Saban Yilmaz, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Sermest Bulut ve Ali Gökçen gibi isimlerin mücadele ettigi baspehlivanlik güresleri, çekismeli geçti. Finalde Cengizhan Simsek'i yenerek birinci olan Ali Gürbüz, altin kemerini Yunusemre Belediye Baskani Mehmet Çerçi ile protokol üyelerinden aldi.

Organizasyonu Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, 22. Dönem TBMM Baskani Bülent Arinç, Manisa Valisi Yasar Karadeniz, AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Mehmet Ali Özkan, MHP Grup Baskanvekili Erkan Akçay, Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Güzgülü, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Selçuk Yildirim, Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, AK Parti Il Baskani Salih Hizli, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile kentteki oda ve borsa baskanlari, konuk belediye baskanlari takip etti.

Kaynak: AA