Kuzey Makedonya, Arnavutluk Ve Kosovali Yetkililerden Cumhuriyet Bayrami Mesaji

Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosovali yetkililer, Cumhuriyetin 98'inci kurulus yil dönümü dolayisiyla tebrik mesaji yayimladi.

Kuzey Makedonya Cumhurbaskani Stevo Pendarovski, Twitter'dan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i etiketleyerek, "Türkiye'nin Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a ve Türk halkina tebriklerimi iletiyorum. Bölgede istikrar ve refahin korunmasina yönelik ortak çabalarimizla NATO ittifakinin destekledigi dostlugumuzu göstermeye devam edecegiz." mesajini paylasti.

Kuzey Makedonya Disisleri Bakani Buyar Osmani de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'ni Twitter'dan Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'nu etiketleyerek yayimladigi video mesajla kutladi.

Osmani, "Sayin Bakanim, Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla sizlere, diplomatik hizmetinize ve Türkiye'nin tüm vatandaslarina tebriklerimi iletiyorum. Iki ülke arasinda, ülkelerimiz ve vatandaslarimizin çikarina dogru daha büyük dinamiklerle gelistirilebilecek uzun dostluk ve is birligi geçmisi mevcut." ifadelerini kullandi.

Sadece NATO müttefiki ve stratejik ortak olarak degil iki ülke arasinda mükemmel ikili iliskilerin bir göstergesi olarak da ekonomi, ticaret, yatirim, egitim, kültür gibi alanlardaki is birligini daha da gelistirmek istediklerini vurgulayan Osmani, Türk firmalarinin Kuzey Makedonya'daki varligina büyük önem verdiklerini kaydetti.

Osmani, mesajinin sonunda Türkçe olarak "Cumhuriyet Bayrami'nizi tebrik ederim." dedi.

- Kosova

Kosova Cumhurbaskani Vyosa Osmani, Cumhurbaskani Erdogan'i etiketleyerek yayinladigi tebrik mesajinda "Cumhurbaskani Erdogan ve tüm Türkiye halkinin Cumhuriyet Bayrami kutlu olsun." ifadesine yer verdi.

- Arnavutluk

Arnavutluk Avrupa ve Disisleri Bakanligi da Cumhuriyet Bayrami vesilesiyle sosyal medyada tebrik mesaji yayinladi.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. yil dönümünü yürekten kutlariz." ifadesi kullanilan mesajda, Arnavutluk ve Türkiye arasinda stratejik ortakliga dayanan derin ve kadim dostluga isaret edildi.

Kaynak: AA