Vaka Sayilari Artan Karabük'te Protokol Ve Siyasilerden 'Asi Çagrisi'

Vali Fuat Gürel: 'Dün itibariyla 2 asilama oraninda yüzde 73 civarindaydik. Bunun daha yukarilara çekilmesi gerekir çünkü su anda koruyucu olan, asil olan asi yaptirmak'

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka yogunlugu bir önceki haftaya göre en çok artan ilk 3 ilden biri olan Karabük'te protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, ortak asi çagrisinda bulundu.

Kent Meydani'nda bir araya gelen protokol ve siyasi parti temsilcileri adina açiklama yapan Vali Fuat Gürel, geçen hafta itibariyla Bati Karadeniz bölgesindeki bazi illerle Karabük'te de vaka sayilarinin arttigina dikkati çekti.

Asi oranlarini yükseltmek istediklerini, bu amaçla birçok çalisma yaptiklarini aktaran Gürel, "Birinci asisini yaptiranin ikincisini, ikincisini yaptiranin üçüncüsünü, yani hangi dozda kalmissa bir sonrakine geçmesini istiyoruz. Dün itibariyla 2 asilama oraninda yüzde 73 civarindaydik. Bunun daha yukarilara çekilmesi gerekir çünkü su anda koruyucu olan, asil olan asi yaptirmak. Insanlarin bunu yapmasi gerekir. Saglik Müdürlügümüzün bütün hastaneleri, aile saglik merkezleri, meydanlarda kurulan stantlarla sürekli vatandasi asi yaptirmaya davet ediyoruz." dedi.

- "Su anda en önemli silahimiz asi"

Asilamada kentte bir yavaslama olduguna dikkati çeken Gürel, sunlari kaydetti:

"Okullarda özellikle lise ögrencilerine velilerinden izin alarak asi yapmaya devam ediyoruz. Vatandasin gelip bir an önce asisini yaptirmasini istiyoruz. Gerçekten önemli bir virüsle mücadele ediyoruz. Hayatini kaybeden insanlar var. Böyle bir ortamda hizli sekilde asi oranlarimizi, sayilarini yükseltmeliyiz. Siyasi parti temsilcilerimizin desteklerini de istedik. Onlar da sag olsunlar, olumlu karsiladilar. Hep beraber açiklama yaparak Karabük'te yasayan vatandaslarimizi hizli sekilde asi olmaya davet ediyoruz."

Vali Gürel, saglik ekiplerinin isletme ve yogunluk yasanan bölgelere ekip de gönderdigini vurgulayarak, "Artik saglikli günlerde bulusmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte bu virüsle mücadelenin basariya ulastigini, güzel günlerin bizi bekledigini ümit etmek istiyoruz. Su anda en önemli silahimiz asi. Destek olan siyasi parti temsilcilerine tesekkür ediyorum." dedi.
Kaynak: AA