Sigorta Sektöründe Üç Farkli Ürün Ayni Poliçede Yer Alabilecek

Bireysel Emeklilik ürünü satan emeklilik sirketleri, bundan böyle bireysel emeklilik ile birlikte bir paket olarak hayat, saglik, ferdi kaza ve seyahat saglik ürünlerini de satabilecek.

Sigorta Sektöründe Üç Farkli Ürün Ayni Poliçede Yer Alabilecek


Bu ay basinda yayinlanan Bütünlesik Emeklilik Planina Iliskin Genelge ile hayat ve saglik branslarindaki ürünlerin Bireysel Emeklilik Sirketleri tarafindan satisi yapilan BES ile birlikte ‘bütünlesik’ bir güvence paketi olarak sunulmasinin önü açildi. Yayinlanan bu genelgenin sektör için önemli bir firsat oldugunu ifade eden Sigorta ve Reasürans Brokerleri Dernegi Baskani Selcen Gür, ’’Bugüne kadar ayri ayri ürünler halinde sattigimiz özel ve tamamlayici saglik sigortasi ile hayat ve bireysel emekliligin bütünlesik bir ürün olarak ayni pakette sunulmasi hem sigortalilar için bir avantaj hem de sigorta pazarini büyütebilmek için önemli bir gelisme’’ dedi.



Pandeminin hepimize sagligin ve tasarrufun önemini bir kez daha hatirlattigini belirten Gür, pandemi döneminde tamamlayici saglik sigortasi ürününde yüzde 60 oraninda bir büyüme yasandigini aktardi. Öte yandan 18 yasin altina BES yapilmaya baslanmasiyla birlikte kisa bir süre içinde 18 yas alti 50 bin kisinin sisteme dahil oldugunu ifade eden Gür, ‘bütünlesik’ BES ürününün saglayacagi ek faydalara da dikkat çekti.

Saglik, hayat ve bireysel emeklilik ürünlerinin yani sira ferdi kaza ve seyahat saglik ürününün de eklenebildigi bu yeni paketi tercih edenlerin indirimli check-up, göz muayenesi, dis röntgeni, ambulans hizmeti ve tibbi danismanlik alabileceklerinin altini çizdi.

Sigorta sektörünün makro verilerini degerlendiren Gür, ’’Geçtigimiz yilin ilk 8 ayi sektörümüz 53 milyar TL üretim yapmisti, bu yil ise 62,5 milyar TL üretimle yüzde 17’lik bir prim artisi yakaladik’’ dedi.

2020 yil sonu kapanis rakaminin önceki yila göre yüzde 19’luk bir büyümeye isaret ettigini belirten Gür, 2021 yil sonu için de benzer bir oran beklediklerini açikladi.



2022 yilinda BES’in yani sira iklime bagli ürünlerde ve katilim sigortaciliginda gelismeler olacagini ifade eden Gür ’’Vakif ve sandiklardaki fonlarin aktarimi ve 18 yas altinin BES’e girmesiyle önümüzdeki yil sonuna kadar arti 40 milyar TL lik bir potansiyel öngörüyoruz. Bunun yani sira katilim sigortaciliginda pencere usulü çalisma bitiyor ve katilim sigortaciligi sirketleri kuruluyor. Bu konuda hassasiyetleri olan vatandaslarimiz bundan böyle sigortaya daha sicak bakabilecekler’’ seklinde konustu.



Gür, iklim degisikliginin getirdigi risklerle ilgili TARSIM’in sundugu ürünlerin teminatlarinin genisletildigini belirtti.

Gür’ün açiklamasina göre belli ürünlerde dolu, don, sel, firtina, hortumun yani sira köy bazli kuraklik verim sigortasi da sunuluyor.
Kaynak: İHA