Facebook, Sirketin Ismini Meta Olarak Degistirecek

Facebook Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg: 'Su andan itibaren Facebook degil, metaverse öncelikli olacagiz'.

Facebook'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, sirketin isminin Meta olarak degistirilecegini duyurdu.

Zuckerberg, yaptigi yazili açiklamayla köklü bir degisiklik yaptiklarini, söz konusu degisikligin farkli uygulamalari ve teknolojileri tek bir yeni marka altinda bir araya getirecegini aktardi.

Yeni ismin sirketin metaverse yatirimini yansittigini belirten Zuckerberg, yeni platformun daha sürükleyici olacagini, insanlarin sadece ona bakmakla kalmayip deneyimin içinde olacagi somut bir internet olacagini kaydetti.

Zuckerberg, "Buna metaverse diyoruz ve ürettigimiz her ürüne dokunacak." degerlendirmesinde bulundu.

Insanlarin metaverse'de hayal edebilecegi her seyi yapabilecegini aktaran Zuckerberg, "Bu gelecekte, ise gidip gelmeden ofise, arkadaslarinizla bir konsere veya ebeveyninizin oturma odasina aninda bir hologram olarak isinlanabileceksiniz." ifadesini kullandi.

Zuckerberg, farkli bir yaklasim benimsemeye çalistiklarini, hizmetlerinin mümkün oldugu kadar çok insan tarafindan erisilebilir olmasini istediklerini, bunun da daha az maliyetli hale getirmek için çalismak anlamina geldigini aktardi.

Mark Zuckerberg, "Umudumuz, önümüzdeki on yil içinde metaverse milyarlarca insana ulasmasi, yüz milyarlarca dolarlik dijital ticarete ev sahipligi yapmasi ve milyonlarca yaratici ve gelistiricinin islerini desteklemesi." degerlendirmesinde bulundu.

- "Umarim zamanla bir metaverse sirketi olarak görülürüz"

Facebook markasinin tek bir ürünle siki bir sekilde baglantili olduguna isaret eden Zuckerberg, bugün bile sirketin yaptigi her seyi temsil etmesinin mümkün olmadigini kaydetti.

Zuckerberg, "Umarim zamanla bir metaverse sirketi olarak görülürüz. Çalismalarimizi ve kimligimizi, insa ettigimiz seye baglamak istiyorum." ifadesini kullandi.

Metaverse'in hem sosyal deneyimleri hem de gelecekteki teknolojiyi kapsadigini belirten Zuckerberg, markanin yeni adinin "Meta" oldugunu açikladi.

Zuckerberg, "Su andan itibaren, Facebook degil, metaverse öncelikli olacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Facebook'un New York borsasindaki hisselerinin ise 1 Aralik itibariyla "MVRS" kodu altinda islem görmeye baslayacagi belirtildi.

Facebook'un isim degisikligi haberi, ABD hükümetinin sirketin ticari faaliyetleri konusunda denetimlerinin arttigi bir döneme denk geldi. ABD Kongresi'ndeki iki partinin senatörleri de Facebook'u siddetle elestiriyordu.

Facebook'un sirket ismini degistirmesiyle sosyal medya uygulamasi Facebook, sirketin Instagram, WhatsApp, Oculus ve diger istiraklerinden biri gibi konumlandirilmis olacak.
Kaynak: AA