Izmir'de Üreticilere Hibe Edilen 4 Bin 800 Küçükbas Hayvanin Dagitimina Baslandi

Tarim ve Orman Bakanliginin "Damizlik Küçükbas Hayvan Yatirimi Programi" kapsaminda Izmirli üreticilerin sürü kalitelerini artirmak amaciyla hibe edilen 4 bin 800 küçükbas hayvanin dagitimina basladi.

Torbali ilçesinde gerçeklestirilen dagitim törenine, Torbali Kaymakami Ercan Öter, Izmir Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Ferhan Eroglu, siyasi parti temsilcileri ve üreticiler katildi.

Törende konusan Kaymakam Ercan Öter, çok anlamli buldugu projenin dagitim törenine ev sahipligi yapmaktan mutluluk duydugunu belirterek, "Üreticilerimizin de bu destek firsatini çok iyi sekilde degerlendirecegine inaniyorum. Emegi ve katkisi olan geçen herkese tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen de sanayi ve turizm sehri olarak bilinen Izmir'in önemli bir tarim merkezi oldugunu belirtti.

Bitkisel ve hayvansal üretimde Izmir'in lider oldugunu ve 1 milyon 100 bin küçükbas hayvan yetistirildigini aktaran Özen, sunlari kaydetti:

"Bakanlik ve Il Müdürlügü olarak bizler de tarimin her alaninda gerçeklestirdigimiz proje ve desteklerle üreticilerimizin her zaman yanlarindayiz. 300 hayvancilik isletmesine katki saglayacak bu programda ayni zamanda sürü kalitesini de artirmayi hedefliyoruz. Damizlik kalitesi yüksek olan bu hayvanlarin sürülere dahil olmasiyla birlikte Izmir'de küçükbas hayvanciliga önemli bir katki sagliyoruz. Yüzde 85'inin Bakanligimiz hibesiyle karsilandigi 4 bin 800 damizlik hayvan bugün itibariyle sahiplerine ulasmaya basladi. 300 üreticimizin her birine 15 disi, 1 erkek olmak üzere 16'sar hayvan dagitiyoruz. Tüm ülkede 651 üreticiye verilen bu destegin neredeyse yarisini ilimiz aldi. Hibe programindan faydalanan tüm üreticilerimize hayirli ugurlu olsun."

Program kura çekimi ve küçükbas hayvanlarin teslimiyle sona erdi.

Kaynak: AA