GÜNCELLEME 2 - Aksaray Üniversitesinde Doçentlik Belgesi Sahte Çikan Ögretim Üyesi Tutuklandi

ADLI SÜREÇ EKLENDI.

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) doçentlik belgesi sahte oldugu anlasilan ve hukuki süreç baslatilan ögretim üyesi tutuklandi.

ASÜ Rektörlügü, 22 Ekim'de Iktisadi ve Idari Birimler Fakültesine atamasi iptal edilen ögretim üyesi Z.Z.A.L. hakkinda, Aksaray Cumhuriyet Bassavciligina sikayette bulundu.

Sikayet üzerine polis merkezine ifadeye gelen Z.Z.A.L, "dolandiricilik" ve "evrakta sahtecilik" suçlarindan gözaltina alindi.

Z.Z.A.L'nin polisteki ifadesinde, "Üstüme atilan suçlamalari kabul etmiyorum. Hepsi iftira. Suçsuzum ve aklanacagim." dedigi ögrenildi.

Z.Z.A.L, emniyetteki islemlerinin ardindan Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesinde saglik kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimligine çikarilan süpheli, tutuklandi.

- Olay

ASÜ Rektörlügünden 22 Ekim'de yapilan açiklamada, 28 Eylül'de Iktisadi ve Idari Birimler Fakültesine atanan ve sosyal medyada tartisma konusu olan bir ögretim üyesinin, üniversiteye sundugu ve atanmasina temel teskil eden doçentlik belgesiyle ilgili olusan tereddüdün ciddiyetle takip edildigi, ilgili kurumla yazisma yapildigi, gelen belge üzerine bahse konu kisinin atanmasinin iptal edildigi bildirilmisti.

Açiklamada, söz konusu kisi ile ilgili hukuki süreç baslatildigi belirtilmisti.
Kaynak: AA