Diyarbakir Annelerinin Oturma Eylemine Bir Aile Daha Katildi

Kardesi için eyleme katilan agabey Serdar Yildiz: 'Kardesimin buraya dönmesini istiyorum. Annemin her gece aglamasini artik duymak istemiyorum. Evlat annesinin kucaginda olur'

Diyarbakir annelerinin daga kaçirilan çocuklari için HDP Il Baskanligi binasi önündeki evlat nöbetine bir aile daha katildi.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 786'nci gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarinin fotografiyla bekleyisini sürdüren aileler, gece de oturma eylemi yapmaya basladi.

Diyarbakir'da 2015 yilinda 17 yasindayken daga kaçirilan kardesi Mahsun Yildiz için gelen agabey Serdar Yildiz da oturma eylemine dahil oldu.

Yildiz, yaptigi açiklamada, kardesinin 6 yil önce HDP'liler tarafindan kandirilarak, terör örgütü PKK'ya teslim edildigini söyledi.

Babasinin vefatindan sonra duygusal boslukta olan kardesinin zihnini karistirdiklarini anlatan Yildiz, söyle devam etti:

"Türkiye'de akan bütün kanlarin HDP'den geçtigini düsünüyorum. Kardesimin dirisini de ölüsünü de buradan istiyorum. Kardesimin buraya dönmesini istiyorum. Annemin her gece aglamasini artik duymak istemiyorum. Evlat annesinin kucaginda olur. Burada annelerin aglama sesinden rahatsiz olanlar evlerinde keyiflerine devam ediyorlar. Kardeslerimizi kanin ve merminin içine atip kendi keyfine bakiyorlar."

Kardesinden bugüne hiçbir haber alamadigini bildiren Yildiz, "Sebep HDP'dir. Kardesimi HDP'den istiyorum. Çok cesur olsalardi kepenk indirip gitmezlerdi." dedi.

Oglu Mehmet, 10 yil önce 14 yasindayken daga kaçirilan anne Sariye Tokay, oglunun dogum günü oldugunu belirterek, güvenlik güçlerine teslim olmasini istedi.

Tokay'in kardesleri de dogum günü olan agabeyleri için yazdiklari siiri okuyarak, terör örgütü PKK'dan kaçarak, gelmesi için çagrida bulundu.

Bazi anne ve babalar da eylemlerinin 800'üncü gününde kendilerine destek vermeleri için herkesi HDP Il Baskanligi önüne davet etti.
Kaynak: AA