Bosna Hersek'te Ayhan Demir'in 'Balkan Defteri' Kitabi Tanitildi

Yunus Emre Enstitüsünün Bosna Hersek'in baskent Saraybosna'daki merkezinde Ketebe Yayinlari Balkan Kitaplari Editörü Ayhan Demir'in "Balkan Defteri / Isimler, Eserler ve Hayatlar" kitabi tanitildi.

Demir, burada yaptigi açiklamada, Balkan cografyasinin Türklerin kalbinde ayri bir öneme sahip oldugunu belirterek, bu eserle beraber fikirleri ve düsünceleri yeniden halklarin gündemine getirmek amacinda oldugunu dile getirdi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman da kitabin uzun yillar kapali kalan büyük bir hafiza sandiginin kapagini açtigini söyledi.

Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Iletisim ve Gazetecilik Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Fahira Fejzic Cengic ise Balkanlar'in her zaman farkliliklari içerisinde barindiran bir bölge oldugunu ifade etti.

Ayhan Demir'in okuyucuyla bulusan "Balkan Defteri / Isimler, Eserler ve Hayatlar" çalismasinin birinci bölümde Cevad Karahasan, Dritero Agoli, Ilhami Emin, Ismail Kadare, Ivo Andriç, Kim Mehmeti, Mak (Mehmedaliya) Dizdar, Mesa (Mehmed) Selimoviç, Necad Ibrisimoviç, Nusret Diso Ülkü ve Radovan Karaciç'in hayatlari ve eserleri hakkinda detayli incelemeler, ikinci bölümde ise Ilhami Emin, Kim Mehmeti ve Necad Ibrisimoviç ile gerçeklestirdigi röportajlar bulunuyor.

Kaynak: AA