AK Parti Milletvekili Avci Açiklamasi 'AK Parti, Eskisehir'e Çok Güzel Hizmetler Getirdi'

AK Parti Eskisehir Milletvekilleri Nabi Avci ve Emine Nur Günay ile AK Parti Il Baskani Zihni Çaliskan, hükümetin kentte yaptigi yatirimlara iliskin açiklamalarda bulundu.

Millet Bahçesi içindeki Milli Kiraathanesi'nde düzenlenen basin toplantisinda Avci, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 23 Ekim Cumartesi günü Eskisehir'e gelerek bir dizi toplu açilis yaptigini animsatarak, söz konusu ziyaretin çok güzel oldugunu bildirdi.

Son 19 yilda Eskisehir'de yapilanlarin bir kere daha tanitilmasi, hatirlanmasi, bilgilendirilmesi için bir araya geldiklerini anlatan Avci, söyle konustu:

"Sayin Cumhurbaskanimizin tensipleriyle, himayelerinde gerçeklestirilen Eskisehir Türk Dünyasi Kültür Baskentligi sürecinde gerçeklestirilen eserlerin toplu bir açilisina da vesile oldu, bu ziyaretleri. Dede Korkut Parki, Seyh Sücaeddin-i Veli Külliyesi, Battal Gazi Türbesi, Il Emniyet Müdürlügü Binasi, Vergi Dairesi Baskanligi, Adalet Sarayi... Türk Dünyasi Vakfi tarafindan bütün dis ilçelerimize kültür merkezleri yapildi. Il Halk Kütüphanesi... Eski kütüphanemiz 800 metrekareydi. Simdi bu yeni yaptigimiz Il Halk Kütüphanemiz 8 bin metrekare. Bu arada pek zikredilmeyen ama olaganüstü hizmetleri olan bir merkezden de sizi haberdar etmek istiyorum. O süreçte hep birlikte gerçeklestirdigini bir proje olmasi nedeniyle önemli. Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Inme Merkezi... Orada cansiperane çalisan bir ekibimiz var. Prof. Dr. Özcan Özdemir... Insallah yine Özcan Bey'in projesi olarak Inme Merkezi'nde edilen tecrübenin üzerine Eskisehir'de bir butik hastane, Inme Merkezi Hastanesi kurmak istiyoruz. Eskisehir'e üçüncü üniversiteyi, Eskisehir Teknik Üniversitesi kazandirdik."

- Yeni Atatürk Stadi ve Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi

Avci, Millet Bahçesi'nin eski Atatürk Stadi'nin yerine yapildigini animsatarak, söyle devam etti:

"Sazova'da UEFA standartlarinda fevkalade modern, yeni bir stat yaptik, Yeni Atatürk Stadi'miz. O da insallah resmi açilislar kapsaminda açilmis oldu. Ismi Atatürk Stadi olarak tescillenecek. Burasi da Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi... Burasi da tescillenmedi ama tescillenecek. Halen yapimi devam eden URAYSIM gibi, ilçe yollarimiz gibi pek çok baska projelerimiz de var. Bilim Kültür ve Sanat Merkezimiz var. Hemen onun bahçesinde EsminyaTürk var. Anlatirken eger notlara bakmazsak biz bile unutuyoruz. Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Sehir Hastanesi var. Bu dönemde AK Parti, Eskisehir'e çok güzel hizmetler getirdi. Egitimde, saglikta, ulasimda, tarimda, sulamada hayatin her alaninda çok sükür övünebilecegimiz hizmetler oldu. En önemli kusurumuz bu yaptiklarimizi dogru dürüst anlatamamak. Bu bize ait bir kusur. Bir de Eskisehir siyaset kültürüne ait bir zaaf var. Takdir etmeyi bilmiyoruz karsilikli olarak. Bunu asmamiz lazim."

- "Yaptigimiz islerde ve hizmetlerde nitelige bakalim"

Milletvekili Emine Nur Günay ise Eskisehir-Alpu kara yolunun kamulastirma islemlerine hiz verildigine aktararak, sunlari dile getirdi:

"Kamulastirma bittigi anda dümdüz yol, insallah bitiyor. Bizim hedefimiz 2022'nin sonunda bunu bitirmek. Saricakaya yolunda da çok hizli bir çalisma var. Orada da hedefimiz 2022 yili sonunda ya da olmadi 2023 basinda bu yolu bitirmek. Alpu-Mihaliççik kismi var. Bunun projesi hazir. Alpu yolu biter bitmez Mihaliççik'a dogru bu yol baslayacak. Projesi var. Yatirim planinda da var. Yaptigimiz islerde ve hizmetlerde nitelige bakalim."

- "Çözüm sehirde alternatif yollarin açilmasidir"

Il Baskani Çaliskan da bir gazetecinin Eskisehir'in trafik sorununa iliskin sorusunu üzerine, sehrin en yogun saatlerinde çevre yoluna transit araçlarin kattigi yükün yüzde 20 olduguna deginerek, sunlari bildirdi:

"Çevre yolu bizim bu sehre yaptigimiz 30 milyara yakin yatirimlar da degerlendirildiginde ve düsünüldügünde gerekliligine, gereksizligine bakmazsiniz sehrimize yaptigimiz, yapacagimizi eserlerden biridir. Elzem ve gerekli olan mevcut sehir içindeki yan yollarin, ara ulasim yollarinin biran an önce açilmasidir. Sehrin yasam yerleri Yasar Kemal Caddesi'nin imar planlarina artik, dokunmustur. Oradan yapacaginiz yol, Organize Sanayi'den pik saatlerde çikan ve sehre gelen trafik yükünü kaldiracaktir. Buna iliskin bir çözüm üretmedigini müddetçe insanlari 53 kilometrelik bu yola sokmak ve sadece belli noktalardaki baglanti yollariyla tekrar sehre getirmek, sehre iliskin yükü ortadan kaldirmayacaktir. Yüzde 80'lik bir sorunumuz vardir. Çözüm sehirde alternatif yollarin açilmasidir."

Kaynak: AA