Israilli 2 Bakandan, Hükümetin 6 Filistin STK'sini Terör Listesine Almasina Tepki

Israil’in Saglik Bakani Nitzan Horowitz ile Çevre Koruma Bakani Zandberg, hükümetin 6 Filistin insan haklari kurulusunu terör örgütü listesine almasina tepki gösterdi.



Israil hükümetini olusturan koalisyonun sol egilimli partisi Meretz’ten bakan olan Horowitz, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, sunlari kaydetti:

"Bunlar taninmis sivil toplum kuruluslari (STK) ve onlari bu sekilde tanimlamak çok sorunlu bir durum. (Savunma Bakani Benny) Gantz ile güvenlik kurumlari bu karar hakkinda halka kanit sunmalidir. Israil, Filistinli STK'lara kisitlamalar getirirken çok ama çok dikkatli olmali, çünkü bunun siyasi alanda, dis iliskilerde ve en önemlisi insan haklari alaninda etkileri olacaktir."

Çevre Koruma Bakani Zandberg ise Israil Kamu Yayin Kurulusu KAN’a yaptigi açiklamada, "Genellikle insan haklari, sol ve isgal karsitligi terörle iliskilendirilir ancak burada durum böyle degildir." ifadesini kullandi.

Israil hükümeti dün, Filistin Halk Kurtulus Cephesine (FHKC) bagli oldugunu iddia ettigi 6 Filistin insan haklari kurulusunu terör örgütleri listesine aldigini açiklamisti.

Israil'in Jerusalem Post gazetesinin haberine göre Israil Adalet Bakanligi, Zamir Esirleri Koruma Kurumu, Insan Haklari Için Hukuk El-Hak, Bisan Arastirma ve Kalkinma Merkezi, Samidun Filistinli Esirleri Savunma Sebekesi, Tarimsal Çalisma Komiteleri Birligi ve Uluslararasi Çocuk Haklarini Savunma Hareketinin Filistin Subesini illegal ilan etmisti.

Kaynak: AA