11'Inci Antalya Kitap Fuari'ni 589 Bin 756 Kisi Ziyaret Etti

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 11’incisi düzenlenen Antalya Kitap Fuari sona erdi. 10 gün süren 11. Antalya Kitap Fuari’ni 589 bin 756 kisi ziyaret etti. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 10 gün boyunca fuara katilan yazar, yayinevi ve vatandaslara tesekkür ederken, simdiden 12’nci Antalya Kitap Fuari’ni sabirsizlikla bekledigini söyledi.

11'Inci Antalya Kitap Fuari'ni  589 Bin 756 Kisi Ziyaret Etti
Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen 11. Antalya Kitap Fuari, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde vatandaslarla bulustu. Antalya Kitap Fuari hafta sonunda ziyaretçi akinina ugradi. Antalyalilar fuara yogun ilgi gösterirken, kitapseverler sevdigi yazarlar ile söylesi ve imza günlerinde bir araya geldi. Kitapseverler, sevdigi yazarlara kitaplarini imzalatmak için uzun kuyruklar olusturdu. 7’den 70’e herkesin büyük ilgi gösterdigi, 11. Antalya Kitap Fuari’nda okurlar, yazarlar ile bol bol fotograf çektirerek, sohbet etti.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de her gün oldugu gibi fuari ziyaret ederek, vatandaslarla sohbet etti. Baskan Muhittin Böcek, Antalya Büyüksehir Belediyesi standinda “Ben Bu Sehre Asigim” kitabini imzaladi. Baskan Böcek, stantlari tek tek ziyaret ederek, 11. Antalya Kitap Fuari’na katilan yazarlara tesekkür etti.

Hafta sonunda 77 yazar

11. Antalya Kitap Fuari’nin 9’uncu gününde Saygi Öztürk, Gülden Zengin, Asli Arslan, Baris Pehlivan, Baris Terkoglu, Zeynep Sey, Emre Gül, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Enis Berberoglu, Baris Yarkadas, Burak Öge ve Yilmaz Bozan gibi birbirinden degerli 43 yazar imza ve söylesilerde kitapseverler ile bir araya geldi. Fuarin son gününde ise Tuna Kiremitçi, Sinan Yagmur, Sükrü Erbas, Maral Atmaca, Füsun Önal, Almina Tamer, Atay Sözer dahil olmak üzere 34 yazar kitapseverlerle bulustu. Okurlar, yazarlara kitaplarini imzalatarak, sohbet etti. Hafta sonunda toplam 77 yazar ile Antalya’da kitap söleni yasandi.

Baskan Böcek’e sürpriz

11. Antalya Kitap Fuari’nin son gününde Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’e sürpriz dogum günü kutlamasi yapildi. Antalya Büyüksehir Belediye Bandosu, fuarin kapanis saatine yakin, fuar alanina gelerek, Baskan Muhittin Böcek’e ‘Mutlu Yillar’ parçasi çaldi. Baskan Böcek, daha sonra fuar alaninin girisinde hazirlanan dogum günü pastasini kesti. Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, böyle bir kutlama beklemedigini belirterek, “11. Antalya Kitap Fuari’nin kapanisinda böyle bir sürpriz beklemiyordum. Kitap Fuarinin bizim için çok ayri bir önemi var. Geçtigimiz yil bu dönemde yasam mücadelesi veriyordum. Sizlerin dualari ile aranizdayim. ” dedi.

11. Antalya Kitap Fuari’nin bu yil da dolu dolu geçtigini belirten Baskan Böcek, “Pandemi kosullarina ragmen fuarimiz halkimizdan yogun bir ilgi gördü. Fuarimizi 589 bin 756 kisi ziyaret etti. Iki yil önce bu sayi daha fazlaydi, ancak içinde bulundugumuz pandemi kosullarina oranla ziyaretçi sayimiz çok iyi. Fuarimizi ziyaret eden 7’den 70’e tüm vatandaslarimiza, fuara katilan tüm yazarlarimiza ve emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde gerçeklesen 11. Antalya Kitap Fuari’nda okurlarina kitaplarini imzalayan Emre Gül, okurlari ile bulusmak ve kitaplari hakkinda sohbet etmekten büyük mutluluk duydugunu belirterek, Antalya Kitap Fuari’nin kendisi açisindan çok önemli oldugunu, burada bulunmaktan dolayi memnuniyet duydugunu söyledi.

Genç okurlarin kitaplarini imzalatmak için uzun kuyruklar olusturdugu yazarlardan Asli Arslan ise pandemiden dolayi böyle etkinliklerden uzak kaldiklarini vurgulayarak, “Iki yil aradan sonra herkes çok özledi. Kitaplardan konusmayi çok özledik. Evde herkes bol bol kitap okudu. Simdi burada kitaplardan konusmak, sohbet etmek çok keyifli ” dedi.



Antalya kültür ve sanat sehri

Gazeteci-yazar Baris Yarkadas ise Antalya’nin bir kültür baskenti olmaya adim adim gittigini söyleyerek, söyle konustu: “En son pandemiden önce Antalya Kitap Fuari’nda okurlarimizla bulusmustuk. Fuar bu yil daha kalabalik ve yogun bir ilgi var. Insanlar pandemiden dolayi disari çikamadi. Antalya okumaya ve ögrenmeye çok ilgi gösteren bir sehir. Her kitap fuari bizim için bir sevinç kaynagidir. Insanlarin okumaya ihtiyaç duymasi, bilgilenmek istemesi gelecege olan inancimizi arttirmaktadir.”

Fuarda okurlarina bol bol kitaplarini imzalayan ve sohbet eden Nagihan Kabal, Antalya Kitap Fuari’nin her yil daha da büyüdügünü söylerken, “Okuyucularimizin çok güzel bir ilgisi var. Her sey en ince detaylarina kadar çok güzel düsünülmüs. Okuyucular ile bulusmak biz yazarlar için çok kiymetli” diye konustu.

Serap Oguz ise vatandaslarin fuara gösterdikleri yogun ilginin kendilerini mutlu ettigini kaydetti.



206 yazar 234 yayinevi

Yazar Sükrü Erbas Antalya Kitap Fuari’nin artik Antalya için kurumsallastigini belirterek, “Çadirda baslayan bu fuar, çok iyi bir noktaya geldi. Ögrencilerin fuara gelmesi, buralari gezmesi önemlidir. Fuari ziyaret eden kitapseverler de, fuar da yazarlar ile bir araya gelerek, baglarini güçlendiriyor” dedi.

11. Antalya Kitap Fuari’nin son gününde ise vatandaslar kitap almak, sevdigi yazarlara kitaplarini imzalatmak için fuara yogun ilgi gösterdi. Kitapseverler, fuarda indirimli kitap alma firsati buldu. 15 Ekim Cuma günü baslayan ve 10 gün süren 11. Antalya Kitap Fuari’na 206 yazar ve 234 yayinevi katildi.

Kaynak: İHA