Izmir'de Ögrenciler Için Çanakkale Ve Kurtulus Savasi'nin Yasandigi Illere Gezi Düzenlendi

Izmir Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesince yürütülen "Biz degil miydik, bir degil miydik?" projesinin Çanakkale ve Kurtulus Savasi etabi kapsaminda 20 ögrenci, Çanakkale, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara'ya ugurlandi.

Terörle Mücadele Sube Müdürlügü Proaktif Polislik uygulamalarindan bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsaminda, lise ögrencilerine yönelik sosyal proje ve faaliyetler hazirlandi.

Projesi çerçevesinde, kent genelinde ve ilçelerdeki liselerde okuyan ögrencilerin, Çanakkale ve Kurtulus Savasi'nin yasandigi alanlari ve cepheleri görmeleri için 3 günlük gezi programi düzenlendi.

Konak Meydani'nda bir araya gelen ögrencileri, polisler ve aileleri ugurladi.

Hareket öncesi ögrenciler meydanda Türk bayragi açti.

Elif Rojin Arslan, gazetecilere, geziye katildigi için çok mutlu oldugunu söyledi.

Polislere tesekkür eden Arslan, "Çanakkale ve Kurtulus Savasi'nin yasandigi illeri ziyaret edecegiz. Ülkemizi ve tarihimizi tanimamiz açisindan bize fayda saglayacagina inaniyoruz. Bu tarz etkinlikler bizim geçmisimizi, tarihimizi ve ülkemizi daha iyi ögrenmemizi sagliyor." dedi.

Rüyanur Tinaztepe ise "Atatürk ve Kurtulus Savasi sehitlerimizin bizim için yaptiklarini yerinde görecegiz. Tarihimizi kagit üzerinde okumaktan ziyade canli olarak yerinde görmenin bizim için daha faydali olacagini düsünüyoruz." diye konustu.

Geziye katilan Arslan'in ablasi Dilek Nur Arslan ise kardesinin çok heyecanli oldugunu anlatti.

Projenin önemine deginen Arslan, "Bu etkinlik gençlerimizin tarihlerini ögrenmek ve geleceklerine isik tutmak anlaminda çok faydali bir proje. Çanakkale ve Kurtulus Savasi'nin yasandigi iller ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahi olan Anitkabir'e gezileri olacak. Projeyi hayata geçiren emniyet yetkililerimize çok tesekkür ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA