Çekya'da Bir Hayvanat Bahçesine Yaklasik 7.4 Milyon TL Miras Kaldi

Çekya’da adi J.R. olarak açiklanan bir kadinin vefatinin ardindan bir hayvanat bahçesine yaklasik 17 milyon Çek kronu (yaklasik 7.4 milyon TL) miras biraktigi ortaya çikti.

Çekya'da Bir Hayvanat Bahçesine Yaklasik 7.4 Milyon TL Miras Kaldi


Çekya’nin baskenti Prag’da bulunan hayvanat bahçesine büyük bir miras kaldi. Hayvanat Bahçesi Müdürü Miroslav Bobek yaptigi açiklamada, “Prag 10 bölge mahkemesinden aldigimiz mektup ile Bayan J.R. tarafindan hayvanat bahçemize 16 milyon 769 bin 398 çek kronu (yaklasik 7.4 milyon TL) miras birakildigini ögrendik. Bu bizim için çok büyük bir bagis. Söz konusu bagisi çok dikkatli harcamaliyiz, bunun için simdiden öneriler almaya basladik bile” dedi.



Mirasi birakan J.R.’nin yakin arkadaslari ise geçtigimiz günlerde vefat eden kadinin saglik sorunlari oldugunu ve bu sorunlari unutmak için her gün hayvanat bahçesine giderek hayvanlari izledigini, onlarla dertlestigini söyledi.

J.R.’nin arkadaslari, “Böyle bir miras birakmasi bizi sasirtmadi” diye konustu.



Içinde 675 türden 7 bine yakin hayvani barindiran Prag Hayvanat Bahçesi, dünyanin en iyi 5. hayvanat bahçesi konumunda. Yaklasik 58 hektarlik bir alana yayilan hayvanat bahçesi, nesli tükenmekte olan 563 hayvan türüne de ev sahipligi yapiyor.
Kaynak: İHA