Riza Zarrab, ABD'de Yillar Sonra Ortaya Çikti

ABD’de 2016 yilinda tutuklanan ve itirafçi olduktan sonra tahliye edilen Riza Zarrab’in yeni hayati yillar sonra ortaya çikarken, Aaron Goldsmith adini alan Zarrab’in bir binicilik merkezi kurdugu ögrenildi.

Riza Zarrab, ABD'de Yillar Sonra Ortaya Çikti
ABD’de Mart 2016’da kara para aklama suçundan tutuklanan ve itirafçi olduktan sonra tahliye edilen Riza Zarrab yillar sonra ortaya çikti. Serbest kalmasinin ardindan yillarca ortalikta görünmeyen Zarrab’in Florida eyaletinde yasadigi ve adini Aaron Goldsmith olarak degistirdigi ögrenildi. Zarrab’in ayrica, Next Level Performance isimli bir binicilik merkezi kurdugu bilgisine ulasildi. Söz konusu bilgiler, PS Dressage isimli bir internet sitesinde Next Level Performance’i tanitan bir haber hazirlamasiyla ortaya çikti. Haberde, Zarrab’in binicilik merkezini 19 Haziran 2021’de Florida’nin güneyinde kurdugu ifade edilerek, eski bir egitimci olan Madeleine Bendfeldt’in açiklamalarina yer verildi.

Bendfelt, 2 ay önce Almanya’da Sonata ile birlikte çalismak için Aaron Goldsmith’in yanina geldigini belirtirken, haberde ayrica, Next Level Performance’in yeni ve inovatif bir egitim merkezi olduguna dikkat çekildi. Haberde, “Belirli sayida biniciye hizmet veren bu yerin tasarimi çok üstün. Merkezin kurucusu ve sahibi Aaron Goldsmith, biniciligi bir sonraki seviyeye tasimak için binicilere gerekli malzemeleri ve ortami saglamayi hedeflediklerini söyledi” ifadeleri de yer aldi.

Haberde, Goldsmith adiyla yer alan Zarrab’in da ifadelerine yer verilirken, özellikle su ifadeler dikkat çekti:

“Neredeyse 20 yildir bu sektördeyim, genelde siçrama üzerine çalisiyordum. Simdi ise at terbiyesi konusuna egilmeye basladik. Allah’a sükür arkamdaki ekip çok iyi, Sonata’yi ilk gördügümde içimden bir ses harika bir at oldugunu söylemisti. Atin yetistiricisi Maryanna Haymon’a minnteratim ve elbette Caroline Roffman da onu gelistirerek harika bir is çikardi. Bizi destekleyen herkese tesekkür ederim. Sonata özel bir at, bir sonraki hedefim onun gelecek yilki Dünya Sampiyonasi’nda ABD’yi temsil ettigini görmek.”
Kaynak: İHA