MTÜ 4. Geleneksel Malatya Günleri'nde

Istanbul’da bu yil 4’üncüsü düzenlenen Malatya Tanitim Günleri’nin de yer alan Malatya Turgut Özal Üniversitesi standi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin standinda Malatyalilar ve ziyaretçilerle bir araya gelerek, üniversitenin uygulama arastirma merkezlerinde üretilen ürünleri tanitti.

MTÜ 4. Geleneksel Malatya Günleri'nde
Istanbul Yeni Kapi’da gerçeklesen Malatya Tanitim Günleri’nde yer alan MTÜ standi yogun ilgi görüyor. Malatyalilarin göstermis oldugu ilgiden dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren MTÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, “Istanbul’da Malatya’miz ve ilçelerin tanitiliyor olmasi ulusal ve uluslararasi arenada taninmislik sagliyor. Istanbul cografi yönleri ve turizm sehri olmasi sebebi ile de çok göç alan bir sehrimiz, bu anlamda ülkemizden ve yurt disindan gelen birçok konuga sehrimizi, üniversitemizi tanitma imkani buluyoruz.” dedi.

Ögrencilerin de stant alanlarini ziyaret ederek üniversiteler ve sehrin yapisi hakkinda bilgiler aldiklarini ifade eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Dördüncüsü düzenlenen Malatya Günleri etkinliklerinin gerçeklestirilmesinde emegi geçen Malatya Federasyonu (MAKON) yönetimi ve üyelerine tesekkür ediyorum. Üniversitemiz kalitesi ile ileride alacagi uluslararasi akreditasyonu ve patentleriyle gelecekte ilk siralarda alacak bir üniversite olmasi için elimizden geleni yapacagiz. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin ögrencileri sadece yerelde kalmayacak, ulusal ve uluslararasi alanda hem Malatya’yi, hem de ülkemizi temsil edecek bir noktada görecegiz.” seklinde konustu.

Prof. Dr. Karabulut gençlere kitap okumalarini, ikinci hatta üçüncü dil ögrenmeleri gerektigi nasihatlerinde de bulunarak, konusmasini söyle sürdürdü:

“Her bölgenin kendine özgü yapmis oldugu çalismalari bilimsel arastirmalarla birlestirdiginde daha güçlü oluyor. Giriyorsunuz akademik arama motorlarina ülkesinin adini yaziyorsunuz ürünü çikiyor. Biz Türkçe olarak Malatya kayisisi yazdigimizda onlarca makale çikiyor. Bu yerli ve milli duygusunu uluslararasilastirabilmektir. Tabii ruhumuz yerli ve milli olsa da en azindan bir yabanci dil bilmemiz gerekiyor. Artik yazilim yapabilen gençler çikti. Alaninda uzman bir profesyonel geliyor bir bakiyorsunuz bir ögrenciden destek alarak yapmis bu projeyi. Gençler çok zeki, yeter ki onlarla bulusmasini, o ruhu çikartip sahaya dökmeyi bilelim ki biz bunu yapiyoruz.”

Rektör Karabulut, 4.Geleneksel Malatya Günleri’nin resmi açilis programina da katilarak burada bir konusma yapti. Malatya’yi ulusal ve uluslararasi her alanda temsil eden bir üniversite olarak böylesi anlamli organizasyonda yer aldiklarini ifade eden Karabulut, “Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Malatya ülkemiz için çok önemli bir yere sahip, bizler de bu bilinç ve sorumlulukla her alanda ilimizi tanitmak ve temsil etmek durumundayiz. Bilim, emek ve özveri ile yetistirdiginiz ülkemizin her yerinden ve uluslararasi ögrencilerimiz ile Malatya’mizin ismini akademide ve her alanda duyuruyoruz. Biz bilimle çalisma ile kendimizi gösterecegiz, ülkemize katki sunacagiz. Tekrar emegi geçenlere ve tüm konuklarimiza tesekkürlerimi sunuyorum, fuarimizin verimli geçmesini temenni ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerini kullandi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin standinda Malatyalilar ve ziyaretçilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Karabulut, tanitim günleri kapsaminda açilan stantlari da ziyaret etti. Rektör Karabulut ayni zamanda MTÜ standinda, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Veli Agbaba, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Doganyol Belediye Baskani Hakan Bay, Pütürge Belediye Baskani Mikail Sülük, Kale Belediye Baskani Murat Koca, Yeni Malatyaspor Baskani Adil Gevrek, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Malatyali gazeteciler ve yayin organlari temsilcileri ile de bir araya geldi.
Kaynak: İHA