Merkel Açiklamasi 'AB'de Enerji Krizine Yönelik Alinan Tedbirler, Yenilenebilir Enerjiye Geçise Zarar Vermemeli'

Avrupa Birligi (AB) Liderler Zirvesi’ne son kez katilan Almanya Basbakani Angela Merkel, küresel enerji krizini isaret ederek, "AB’de enerji krizine yönelik alinan tedbirler, yenilenebilir enerjiye geçise zarar vermemeli” dedi.

Merkel Açiklamasi 'AB'de Enerji Krizine Yönelik Alinan Tedbirler, Yenilenebilir Enerjiye Geçise Zarar Vermemeli'
Belçika’nin Brüksel kentinde 27 üye ülkenin devlet baskanlarinin katilimiyla bir araya gelen AB Liderler Zirvesi sona erdi. Görevini devretmeye hazirlanan Almanya Basbakani Angela Merkel son kez katildigi AB Liderler Zirvesi’nin 2. gün oturumunda yaptigi konusmada, küresel enerji krizine degindi. AB üye ülkelerinin, küresel enerji krizi ile mücadelede fiyatlari azaltmak için aldigi tedbirlerin yenilenebilir enerjilere geçis pahasina olmamasi gerektigini söyleyen Merkel, "Enerji arzimizin orta veya uzun vadeli yenilenebilir enerjiye geçisi, iklim tarafsizligi yönünde ilerlemeli ve bu, enerji fiyatlarindaki geçici artislarla engellenmemeli” dedi.

Merkel ayrica, AB liderlerinin enerji fiyatlarindaki son zamlarla ilgili tartismalarinin, üye devletlerin gerektiginde bu tür durumlarda tepki vermek için kullanabilecekleri bir dizi özel önlem sagladigini da sözlerine ekledi.

-IHA-
Kaynak: İHA