Macron, 100 Euroluk Enflasyon Tazminatini 'Daha Adil Ve Hedefli' Olarak Nitelendirdi

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Belçika’nin baskenti Brüksel’de yaptigi açiklamada, hükümetin yakit, gaz, elektrik ve gida ürünleri fiyatlarindaki artisa karsi yaklasik 38 milyon Fransiz’a 100 euroluk bir enflasyon tazminati kararini savunarak, tazminati "daha adil ve hedefli" olarak nitelendirdi.

Macron, 100 Euroluk Enflasyon Tazminatini 'Daha Adil Ve Hedefli' Olarak Nitelendirdi


Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Belçika’nin baskenti Brüksel’de düzenledigi basin toplantisinda, Fransiz hükümetinin enflasyon tazminati kararini savunan açiklamalarda bulundu. Hükümetin, yakit, gaz, elektrik ve gida ürünleri fiyatlarindaki artisa karsi yaklasik 38 milyon Fransiz’a 100 euroluk bir enflasyon tazminati kararini "daha adil ve hedefli" olarak nitelendiren Macron, "Vergileri düsürmektense, bu destegin adil ve daha iyi hedeflenmis oldugunu düsünüyorum. KDV’yi manipüle etmek Avrupa Birligi (AB) yasalarinda mümkün degil ve yakit vergilerinde asagi yukari ortalamayiz, fakat maliyeti çok daha yüksek, çok daha fazla" ifadelerini kullandi.

"Kriz kesinlikle sürecek"

Alim gücünü desteklemek adina hedeflenmis kitlelere hitap etmek gerektigini belirten Cumhurbaskani Macron, yasanan krizin devam edecegi mesajini vererek, "Farkli segmentlerde artislara maruz kalan insanlarin satin alma gücünü desteklemek istiyorsak, genele degil daha iyi hedeflenmis bir kitleye hitap etmek daha iyidir. Kriz süphesiz devam edecek. Hükümet tarafindan alinan tedbirler orta vadede vatandaslarimizi korumayi mümkün kilacaktir" dedi.



Öte yandan Fransa’da bazi siyasi muhalifler, hükümetin fiyat artisina tepki gösterirken, Fransa’da asiri sagci Ulusal Birlik Partisi’nin (RN) Lideri Marine Le Pen yaptigi açiklamada, Basbakan Jean Castex tarafindan dün aksam saatlerinde açiklanan 100 euroluk tazminatin, "Fransizlarin faturalarini ödeme sikintisina cevap vermedigini" ifade etmisti.
Kaynak: İHA