Izmir'de Saatler Süren Toplu Is Sözlesmesinde Uzlasi Saglandi

Izmir Metro A.S.’de isveren sendikasi Sodem-Sen ile çalisanlarin bagli oldugu Demiryol-Is Sendikasi arasindaki son toplu is sözlesmesi görüsmelerinde anlasma saglandi. Saatler süren toplantida 627 tramvay ve metro çalisanini sevindiren anlasma sonrasi açiklama yapan Demiryol-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Hamdullah Giral, “Izmir Metro A.S. 9. dönem toplu is sözlesmemizi imzalamis bulunmaktayiz. Buradaki çalisan arkadaslarimizin yüzü gülebilecegi sekilde bizlerin ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimizin da söyledigi gibi ‘esit ise, esit ücret’ dedik ve geldigimiz noktada çalisanlarin yüzü güldü” dedi.

Izmir'de Saatler Süren Toplu Is Sözlesmesinde Uzlasi Saglandi


Izmir Metro A.S. ve isveren sendikasi Sosyal Demokrat Kamu Isverenleri Sendikasi (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda yetkili olan Demiryol - Is Sendikasi arasinda yaklasik 6 aydir süren toplu is sözlesmesinin (TIS) sonuncu görüsmesinde uzlasi saglandi. 627 tramvay ve metro çalisanini sevindiren gelismenin ardindan gazetecilere açiklama yapan Demiryol - Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Hamdullah Giral, “Izmir Metro A.S. 9. dönem toplu is sözlesmemizi imzalamis bulunmaktayiz. Buradaki çalisan arkadaslarimizin yüzü gülebilecegi sekilde bizlerin ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimizin da söyledigi gibi ‘esit ise, esit ücret’ söyleminde bulunduk ve geldigimiz noktada çalisanlarin yüzü güldü. Bundan sonraki hedefimiz diger sözlesmelerde daha iyi sartlarda daha güzel sözlesmeler imzalamak. Hayirli ugurlu olsun dedik” ifadelerini kullandi.

“Herkes elde edilen kazançtan memnun”

Görüsmelerin istedikleri gibi geçtigini ve uzun yillardir elde edemedikleri kazançlari bu toplu sözlesme ile aldiklarini ifade eden Izmir Metro A.S. çalisanlarindan Tayfun Özçelik, “ Ilerleyen yillarda daha iyi sonuçlar alçagimizin teminatini da verdiler. Sendikamizin çabalari bu sonucu almamizda çok büyük bir etken oldu. Su anda herkes elde edilen kazançtan memnun” diye konustu.

Kaynak: İHA