Hamas Açiklamasi (Israil Hapishanelerindeki) Tutuklularin Serbest Birakilmasi Için Birden Fazla Alanda Savas Veriyoruz

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniyye, Israil hapishanelerinde Filistinli ve Arap mahkumlarin serbest birakilmasi için birden fazla alanda mücadele ettiklerini belirtti.

Ürdünlü bagimsiz milletvekili Halil Atiyye, Israil-Hamas arasinda yapilacak herhangi bir esir takasi anlasmasi kapsaminda Israil hapishanelerinde tutuklu 21 Ürdünlünün de takas yapilacak esirler arasina dahil edilmeleri için Heniyye'ye çagrida bulundu.

Hamas lideri Heniyye de Atiyye'nin çagrisina yanit olarak yazili açiklama yapti.

"(Israil hapishanelerinde) Kardes Ürdün'ün tutsaklari da dahil olmak üzere Filistinli ve Arap tutuklularin serbest birakilmasi için birden fazla alanda savas veriyoruz." ifadelerine yer veren Heniyye, hedeflerine er ya da geç ulasmak için hareketin simdi ve gelecekte sorumluluk almaktan çekinmeyecegini belirtti.

Heniyye, "Isgalcilerle dolayli olarak müzakereler yürüten ekibimiz, hareketin en iyileri arasinda yer aliyor. Onurlu bir anlasmaya varmak için ne yapmalari gerektigini biliyorlar." ifadelerine yer vererek, Hamas'in "hiçbir grubun hapishanelerde tecrit edilmesine izin vermeyecegini" vurguladi.

Son olarak da Heniyye, uluslararasi toplumu ve ilgili kurumlari, Filistinli mahkumlarin çektigi aciyi durdurmak ve Israil Cezaevleri Idaresi'nin saldirgan politikasini dizginlemek için tüm sorumluluklarini üstlenmeleri çagrisinda bulundu.

Hamas 2014'ten bu yana ikisi asker toplam 4 Israilliyi elinde tutuyor. Hareket, çogunlugu isgal altindaki Bati Seria'dan olan tutuklu Filistinlilerin serbest birakilmasi karsiliginda Israilli esirler hakkinda bilgi verecegini belirtiyor.

Kaynak: AA