Cumhurbaskanligi Güvenlik Ve Dis Politikalar Kurulundan 10 Büyükelçinin Kavala Açiklamasina Tepki Açiklamasi

'Söz konusu diplomatlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti insan haklarina saygili, demokratik bir hukuk devletidir. Türk yargisi bagimsiz olup, kimseden talimat almadan kendi kararlarini almaya muktedirdir' 'Herkesin Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk kurallarina ve yargi süreçlerine saygili olmak zorunda oldugunu hatirlatiriz'

Cumhurbaskanligi Güvenlik ve Dis Politikalar Kurulunca, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala ile ilgili yaptigi açiklamaya tepki gösterilerek, "Söz konusu diplomatlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti insan haklarina saygili, demokratik bir hukuk devletidir. Türk yargisi bagimsiz olup, kimseden talimat almadan kendi kararlarini almaya muktedirdir." ifadeleri kullanildi.

Kuruldan yapilan yazili açiklamada, Ankara'daki bir grup yabanci misyon sefinin, Türkiye'de devam eden bir davayla ilgili açiklamasinin, diplomatik teamüllere aykiri ve uluslararasi hukukla çelisen bir davranis oldugu belirtildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bu ülkelerin diplomatlarinin, sosyal medya üzerinden, bagimsiz Türk yargisi tarafindan yürütülen hukuki bir süreci etkilemeye yönelik açiklamalari kabul edilemez bir girisimdir. Söz konusu diplomatlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti insan haklarina saygili, demokratik bir hukuk devletidir. Türk yargisi bagimsiz olup, kimseden talimat almadan kendi kararlarini almaya muktedirdir. Herkesin Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk kurallarina ve yargi süreçlerine saygili olmak zorunda oldugunu hatirlatiriz."
Kaynak: AA