Biden, Tedarik Zincirindeki Sikintinin Giderilmesi Için Ulusal Muhafizlari Devreye Sokabilecegini Söyledi

ABD Baskani Joe Biden, tedarik zincirinde son dönemde yasanan sikintilari gidermek için gerekirse Ulusal Muhafiz güçlerini göreve çagirabilecegini açikladi.

Biden, CNN'in düzenledigi forumda halkin ve sunucu Anderson Cooper'in sorularini yanitladi.

Agirlikli olarak iç politika ve ekonomi basliklarinin konusuldugu forumda Biden, altyapi paketi konusunda kisa sürede Kongrenin anlasmaya varmasini bekledigini kaydetti.

- Benzin fiyatlarinda düsüs için 2022'yi isaret etti

Kendisi için bugüne kadar en zor yasa tasarisinin silah düzenlemesi oldugunu anlatan Biden, sunucu Cooper'a dönerek, "Biliyorsun, 370 yildir Senatodayim." ifadesini kullandi.

Cooper'in "Tedarik zincirindeki sikintilari gidermek için Ulusal Muhafizlari göreve çagirmayi düsünüyor musunuz?" sorusuna ise Biden, "Evet kesinlikle, kesinlikle bunu yaparim. Tir soförlerinin sayisini artiramazsak, bunu yapacagim." yanitini verdi.

Biden, birçok ekonomi uzmaninin aksine enflasyonun uzun süre artmaya devam edecegini düsünmedigini belirterek, "Benzin fiyatlarinda bu yil düsüs beklenmiyor. 2022'de bunu bekleyebiliriz." dedi.

- Çin'e Tayvan mesaji

Biden, Çin'in Tayvan'a girmesi durumunda ABD'nin Tayvan'i savunup savunmayacaginin sorulmasi üzerine ise "Tabii ki de savunacagiz, bu konuda verilmis sözümüz var." cevabini verdi.

Çin Devlet Baskani Si Cinping ile siklikla görüstügünü vurgulayan Biden, "Çin ile soguk savas pesinde degiliz." diye konustu.

Kaynak: AA