Belarus Ulusal Meclisi Dis Iliskiler Daimi Komisyon Baskani Savinykh, Türkiye'yi Ziyaret Etti

Belarus Ulusal Meclisi Dis Iliskiler Daimi Komisyon Baskani ve Belarus-Türkiye Parlamentolar Arasi Isbirligi Çalisma Grubu Baskani Andrei Savinykh, Türkiye'yi ziyaret etti.

Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiligi sitesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Savinykh, 19-21 Ekim'de Türkiye'ye bir ziyaret gerçeklestirdi.

Anitkabir'i, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskanligini ziyaret eden Savinykh, Türk is çevrelerinin temsilcileriyle de bir araya geldi.

Savinykh'in TBMM Baskanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, TBMM Disisleri Komisyonu Baskani Akif Çagatay Kiliç ve Türkiye-Belarus Parlamentolararasi Dostluk Grubu Baskani Selman Oguzhan Eser ile yaptigi görüsmelerde, Belarus-Türkiye iliskilerinin kilit meseleleri, parlamentolar arasi is birligi, uluslararasi ve bölgesel konular kapsamli sekilde ele alindi.

Türk tarafina Belarus ve çevresindeki siyasi duruma iliskin bilgi veren Savinykh, taraflarla, uluslararasi gündemde yer alan birçok konuda görüs birligi içinde olduklarini ifade etti.

Savinykh'in Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile yaptigi görüsmede de iki ülkenin baskentleri arasindaki iliskilerin kardes sehir baglari çerçevesinde gelistirilmesi hususunda mutabakata varildigi, Belarus ve Türk isimlerinin iki ülkenin baskentlerindeki bazi sokak ve parklara karsilikli olarak verilmesi konusunda anlasildigi ve yeni tip koronavirüs salginiyla mücadeleye iliskin görüs alisverisinde bulunuldugu kaydedildi.

Kaynak: AA