Yemen'deki Husiler Açiklamasi Suudi Arabistan'in Güneyindeki Askeri Kampi 5 Balistik Füze Ile Hedef Aldik

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'in güneyinde bir askeri kampi 5 balistik füze ile hedef aldiklarini, saldirida 35'in üzerinde ölü ve yarali oldugunu iddia etti.

Iran destekli Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, yaptigi yazili açiklamada, Suudi Arabistan'in güneybatisindaki Cazan kentinde bir askeri kampi 5 balistik füze ile hedef aldiklarini belirtti.

Sözcü ???????Seri, askeri kampta komuta merkezi, silah depolari ve Apaçi helikopterlerin bulundugu hangarlarin vuruldugunu kaydetti.

Seri, saldirida aralarinda pilot ve subaylarin da bulundugu 35 kisinin öldügünü ve yaralandigini öne sürdü.

Suudi Arabistan makamlarindan konuya iliskin henüz bir açiklama yapilmadi.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, bugün, Husilerin kontrolündeki baskent Sana'ya operasyon düzenlediklerini duyurmustu.

Husiler de, koalisyon güçlerinin düzenledigi söz konusu hava saldirilarinda 3 kisinin hayatini kaybettigini, 3 kisinin de yaralandigini açiklamisti.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA