Tedavileri Tamamlanan Deniz Kaplumbagalari Denize Birakildi

Mugla’nin Ortaca ilçesi Iztuzu Plaji’nda düzenlenen törenle tedavileri tamamlanan 3 deniz kaplumbagasi denize birakildi.

Tedavileri Tamamlanan Deniz Kaplumbagalari Denize Birakildi
Mugla’nin Ortaca ilçesi sinirlari içerisinde yer alan Deniz Kaplumbagalari Arastirma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (DEKAMER) ülkenin degisik bölgelerinde yarali vaziyette bulunup tedavileri tamamlanan 2’si caretta caretta türü 1’i yesil deniz kaplumbagasi denize birakildi.

Dalyan Kanlalari ve Akyaka Azmaginda Alternatif Temiz Enerjilerin Kullanimi Projesi toplantisinin ardindan, Iztuzu plajinda bulunan DEKAMER’de düzenlenen törene, AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Mehmet Emin Birpinar, Mugla Valisi Orhan Tavli, Çevre Sehircilik Il Müdürü Ömür Özdil, AK Parti Mugla Il Baskani Kadem Mete, MHP Il Baskani Mehmet Korkmaz, kaymakamlar, belediye baskanlari katildi.

Heyet ilk olarak Deniz Kaplumbagalari Rehabilitasyon Merkezi’ne gelerek burada tedavileri devam eden kaplumbagalari incelediler ve Pamukkale Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska’dan bilgi aldilar. Ardindan plaja geçen heyet, tedavileri tamamlanan Meyra ve Alis ismindeki caretta carettalar ile Güçlü adi verilen yesil deniz kaplumbagasinin denize birakilmasi törenine katildi.

Törene plajda bulunan turistler de ilgiyle izledi, bazi çocuklar da heyete eslik etti.

Törenin ardindan AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, çalismalarindan dolayi Dekamer ile Çevre ve Sehircilik Bakanligi’na tesekkür etti. Heyet son olarak Ortaca Belediyesi’nin yüzde 100 Sola Elektrik ile çalisan Kanal Temiz Teknesi ile Dalyan Kanallari’nda geziye katildi ve tekne hakkinda bilgi aldilar.
Kaynak: İHA