Sakarya'da Düzenlenecek BMX Dünya Sampiyonasi Için Açilis Seremonisi Düzenlendi

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce: 'Bisiklet sporunun ülkemizdeki gelisimine bundan böyle Türkiye'nin tek bisiklet sehri olarak hizmet vermeye devam edecegiz.'

Uluslararasi Bisiklet Birligince (UCI) 23-31 Ekim'de Sakarya'da düzenlenecek BMX Dünya Sampiyonasi için açilis seremonisi düzenlendi.

Adapazari ilçesi 15 Temmuz Camili Mahallesi'ndeki Ayçiçegi Bisiklet Vadisi'nde düzenlenen törende, bisiklet, paten, dans gösterileri yapildi, sampiyonaya katilan sporcularin ülkeleri tanitildi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, törende yaptigi konusmada, Sakarya'nin kültür, sanat, gastronomi ve önemli bir spor kenti oldugunu söyledi.

Kentte dünya ölçeginde bir tesis yapildigini belirterek, bisiklet sporunda kentin vitrine çikmasini saglayan, önemli organizasyonlarin alinmasini saglayan önemli bir altyapi yapildigi için Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce'ye, ekibine ve katki verenlere tesekkür eden Kaldirim, kentten birçok spor dalinda dünya sampiyonlarinin çiktigini anlatti.

Kaldirim, sampiyonaya 30 ülkeden 250 sporcunun katilacagini, pandemi kosullarinda bütün tedbirlerin, güvenlik ve saglik tedbirlerinin alindigini kaydetti.

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ise yaklasik 10 gün sürecek yarislarin, etkinliklerin, gösterilerin ve EXPO'nun kente hayirli olmasini diledi.

Ayçiçegi Bisiklet Vadisi'nin ülkenin en önemli parkuru, ayni zamanda dünyadaki benzerlerinden çok ileride bir tesis oldugunu ifade eden Yüce, "Gönül rahatligiyla söyleyebilirim ki su an dünyanin en modern ve en fonksiyonel bisiklet parkurunda bulunuyoruz. Bu parkur, yarislarin oldugu sürelerde sporcularin parkurudur. Onun disindaki zamanlarda gençlerimizin, çocuklarimizin, ailelerin ve hemsehrilerimizin parkurudur." dedi.

Kentte bisiklet kullanimini kolaylastirmak ve bisiklet sporunu yayginlastirmak için projeler yürüttüklerini, kilometrelerce uzunlukta bisiklet yollari insa ettiklerini aktaran Yüce, söyle konustu:

"Karadeniz'de Pedal Çevirelim (Let's Pedal to Blacksea) projesiyle Karadeniz'e kiyisi olan sehirler arasinda bisiklet yollari insa ediyoruz. Ayni zamanda bu yollari bisikletlilerin gündelik ihtiyaçlarini karsilayabilecekleri imkanlarla donatiyoruz. Burada sporcularimiza hizmet verecek girisimcilerimizi egitiyor, onlara destek sagliyoruz. Hamdolsun bu emeklerimiz sonuçlarini verdi ve dünyada çok az sehir ve bölgenin sahip oldugu Bisiklet Sehri unvanini almaya hak kazandik. Insallah önümüzdeki hafta Danimarka'ya gidecek ve unvani resmi bir törenle alip sehrimize armagan edecegiz. Bisiklet sporunun ülkemizdeki gelisimine bundan böyle Türkiye'nin tek bisiklet sehri olarak hizmet vermeye devam edecegiz. Sampiyona organizasyonunda emegi geçen herkese Sakaryalilar adina sükranlarimi sunuyorum."

Programa, Cumhurbaskanligi Projeler Müdürü Ali Murt Önder, Sakarya Cumhuriyet Bassavcisi Osman Köse, ilçe belediye baskanlari, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, Il Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Gençlik ve Spor Il Müdürü Arif Özsoy ve vatandaslar katildi.
Kaynak: AA