KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti Her Zaman Yanimizda Olmustur'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Biz Kibris’ta çok zahmet çektik, yok olusun esiginden döndük, katliamlardan soykirimlardan geçtik, var olduk. Her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanimizda olmustur. Dolayisiyla bunu bizim unutmamiz mümkün degildir” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti Her Zaman Yanimizda Olmustur'


KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Ankara Ticaret Odasi (ATO) Ekim ayi olagan meclis toplantisina katildi.

Görevde oldugu 1 yili anlatan sinevizyon gösterisinin ardindan konusan Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ada’da olmasinin kirmizi çizgileri oldugunun altini çizdi.

“MILLI ÇIKARLARIMIZIN SAVUNULMASI VE KORUNMASINDA BIRLIKTE HAREKET ETMEMIZ LAZIM”

Mavi Vatan’da milli çikarlarin savunulmasi ve korunmasinda hep beraber hareket edilmesi gerektigini vurgulayan Tatar, “Oradaki bütün mücadelenin bu sekilde taçlandirilmasi ile hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem KKTC’nin güçlü olarak Mavi Vatan’da ve oradaki hem denizlerin stratejik boyutuyla hem ayni zamanda göklerde hava sahasinda milli pozisyonumuzun ve haliyle milli çikarlarimizin savunulmasi ve korunmasinda hep birlikte hareket etmemiz ve buna göre bir gelecek sekillendirmemiz. 85 milyonluk büyük bir Türkiye’nin hemen dibindeki küçücük adalarin ne kadar simardigi içerisinde bütün bunlar karsi tarafin ne kadar simardigi karsisinda herhalde bizlerin sessiz kalacagi yok. Biz de kendimize yeni siyaset yeni anlayis ve dolayisiyla bu gücümüzü göstermenin de zamaninin çoktan gelip geçtigini bir kez daha Ankara’ya sizlere paylasiyorum” diye konustu.



“TÜRKIYE CUMHURIYETI HER ZAMAN YANIMIZDA OLMUSTUR”

Türkiye ve Kibris halkinin arasini açacak yanlislara müsaade etmeyeceklerini belirten Tatar, söyle konustu:

“Birlikte hareket etmek ve Kibris Türkü ile Türkiye halkinin beraber kaynasabilmesi, iyi iliskilerin gelistirilebilmesi, iste günlük bir takim sikintilarla kendini bilmez birkaç kisinin farkli farkli konusmalariyla iki halkin arasini açacak bir takim yanlisliklari da müsaade etmeyecegimizi bir kez daha paylasmak istiyorum. Biz Kibris’ta çok zahmet çektik, yok olusun esiginden döndük, katliamlardan soykirimlardan geçtik, var olduk. Her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanimizda olmustur. Dolayisiyla bunu bizim unutmamiz mümkün degildir.”

“TÜRKIYE’NIN VE KKTC’NIN DESTEK VERMEDIGI TEZ HAYATA GEÇIRILEMEZ”

Toplantida konusan Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, Türkiye ve KKTC’nin desteklemedigi hiçbir tezin hayata geçirilemeyecegini söyleyerek, “Türkiye’nin desteklemedigi, KKTC’nin destek vermedigi hiçbir tez, hiçbir senaryo Dogu Akdeniz’de hayata geçirilemez. Bugün hayata geçirilemedi. Yarin da hiçbir sekilde hayata geçirilemeyecektir. O yüzden bugün dünden daha güçlüysek iste bu irade sayesinde daha güçlüyüz” ifadelerini kullandi.

ATO’da düzenlenen toplantiya Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Hasan Suver, ATO Baskani Gürsel Baran ve birçok isim katildi.

(Hidayet Türkyilmaz - Sadettin Aliusta/IHA)
Kaynak: İHA