Israil Hapishanesinden Çikan Filistinli Anne 6 Yil Sonra Çocuklarina Kavustu Açiklamasi

'Hapishanede çocuklarima hasretimden her gün binlerce kez öldüm' 'Yorgunluk ve halsizlige ragmen yeniden dogmus gibiyim. Sabah saatlerinden itibaren çocuklarimi izledim. Kahvaltiyi erken yaptik ve bu hayatimin en güzel kahvaltisiydi'

Israil tarafindan 2015'te tutuklandiginda en küçügü 8 aylik olan 7 evladini geride birakan Filistinli Nesrin Ebu Kumeyl, 6 yil sonra çocuklarina kavusmanin mutlulugunu yasiyor.

Israil hapishanesinden pazar günü serbest birakilan ancak ailesinin yasadigi Gazze'ye geçisine dün izin verilen Ebu Kumeyl, 6 yildir uzak kaldigi ailesine kavustu.

Filistinli kadin Gazze'de tebrik için kurulan kabul çadirinda çocuklari ile birlikte kendisini ziyaret edenleri karsiladi.

Ebu Kumeyl, henüz 8 aylikken ayrilmak zorunda kaldigi 7 yasindaki oglu Ahmed'e ise ayri ilgi gösterdi.

- "Hala çocuklarima kavustuguma inanamiyorum"

AA muhabirine konusan Ebu Kumeyl, 6 yillik ayriliktan sonra çocuklariyla ilk gecesinde hissettiklerini söyle anlatti:

"Odalarindayken uyumadim, çocuklarimla evimde miyim diye rüya görüp görmedigimi anlamaya çalistim. Hala çocuklarima kavustuguma inanamiyorum. Her saniye onlari kontrol ediyor ve kalabaliga ragmen yanimda olmalarini istiyorum."

Israil'in Gazze'ye gelisini 3 gün geciktirdigini söyleyen Ebu Kumeyl, "Bu sirada çocuklarimla telefonla konusmak o anlik acimi hafifletti." dedi.

- "Çocuklarima hasretimden her gün binlerce kez öldüm"

Ebu Kumeyl, bir annenin çocuklarindan bu kadar uzun süre ayri kalmasinin çok zor oldugunu belirterek, "Hapishanede çocuklarima hasretimden her gün binlerce kez öldüm. Bir annenin nesesi, çocuklari gözünün önünde büyürken onlari izlemek ve gelisimlerinin her asamasini takip etmektir." diye konustu.

Çocuklariyla ilk sabahini erken kalkarak degerlendirmeye çalistigini aktaran Filistinli anne, sunlari söyledi:

"Yorgunluk ve halsizlige ragmen yeniden dogmus gibiyim. Sabah saatlerinden itibaren çocuklarimi izledim. Kahvaltiyi erken yaptik ve bu hayatimin en güzel kahvaltisiydi. Etrafimdaki herkes 6 yillik bir üzüntüden sonra gülüyordu."

- Kardeslerinin "küçük annesi" oldu

Annesi hapisteyken kardesleriyle ilgilenen 17 yasindaki Amira, 6 yillik dönemde kardeslerinin "küçük annesi" oldugunu ve onlarla özel bir iliski kurdugunu ifade etti.

"Annem tutuklandiginda henüz 11 yasindaydim. Benim yasimdaki bir kiz için, emzirme, saglik takibi gibi annenin yapacagi seylere ihtiyaci olan bir bebege bakmaya çalismak çok yorucuydu." diyen Amira, bu süreci babasi ve kardeslerinin yardimi ile yürüttügünü belirtti.

Filistinli genç, "Yasadigim tüm yoksunluk ve kayip anlarini telafi etmek için her zaman annemi bekledim." diye konustu.

- Gazze'ye gelin geldi, Hayfa ziyaretinde gözaltina alindi

Hayfa kenti dogumlu Filistinli Ebu Kumeyl, Gazze'ye gelin olarak geldikten sonra burada yasamaya basladi.

Ebu Kumeyl, 18 Ekim 2015'te Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sinir Kapisi'ndan geçerken Israil güçlerince gözaltina alindi.

Israil makamlari, Filistinli kadini "ailesini ziyaret ettigi 2014 yilinda casusluk amaciyla Hayfa Limani'nin fotograflarini çektigi" gibi birtakim suçlamalarla 6 yil hapis cezasina çarptirdi.

Ebu Kumeyl'in Firas (19), Faris (18), Amira (17), Melek (15), Dalya (13), Nadin (9), Ahmed (7) adli 7 çocugu bulunuyor.
Kaynak: AA