Cumhurbaskani Erdogan, Taziye Için Gittigi Baykar'da Çalisanlara Hitap Etti Açiklamasi

'Attiginiz adimlarla ürettiginiz su IHA ve SIHA'larla adinizdan sadece bu yil degil, bundan sonraki yillarda da hep bahsettireceksiniz. Bu isin, bu sürecin kahramani Allah rahmet etsin Özdemir Bayraktar agabeyimizdi' 'Mutluyum, Afrika'ya çikarken, hastanede ziyaretine gittim. O ziyaretine gittigimde kendisiyle helallesme firsati buldum. Helallestik ve öyle ayrildik. Bu da beni mutlu eden bir durumdur' 'Afrika'da bile gittigim her yer bizden IHA, SIHA ve AKINCI istedi. Sunu bilmeniz lazim ki dünya, hani bu güçler var ya... Bu güçler sizi takip ediyor. IHA'da ne yaptilar, SIHA'da ne yaptilar, AKINCI'da ne yaptilar? Çünkü siz su anda ilk 5 demiyorum ilk 3'ün içindesiniz'

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Baykar çalisanlarinin attiklari adimlarla ürettikleri IHA ve SIHA'larla adlarindan sadece bu yil degil, bundan sonraki yillarda da hep bahsettireceklerini belirterek, "Bu isin bu sürecin kahramani Allah rahmet etsin Özdemir Bayraktar agabeyimizdi." dedi.

Erdogan, Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar'in vefati nedeniyle Bayraktar ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Hadimköy'deki Baykar Savunma üretim tesisindeki ziyarette Erdogan, Baykar çalisanlarina da hitap etti.

Konusmasina "Saygideger kahramanlar, sevgili genç kardeslerim, yigitler, sizler, inaniyorum ki Türkiye'nin 22. yüzyila yürüyüs yolunda dünyaya örnek teskil eden kahramanlarsiniz." diye baslayan Cumhurbaskani Erdogan, söyle devam etti:

"Attiginiz adimlarla, ürettiginiz su IHA ve SIHA'larla adinizdan sadece bu yil degil, bundan sonraki yillarda da hep bahsettireceksiniz. Bu isin, bu sürecin kahramani Allah rahmet etsin Özdemir Bayraktar agabeyimizdi. Benim yaklasik 40 yila yakin bir mazim var Özdemir Bey'le. Biz beraber siyaset yaptik. Il baskaniydim o da benim il yönetim kurulumdaydi. Özdemir Bey çok nüktedandi. Sizle de bu nüktelerini herhalde firsat buldukça paylasmistir. Bu ifadeleri de herkesle paylasirdi. Az önce içerde kardeslerine ve çocuklarina da onu söyledim. Bu ifadelerini muhakkak kitaba almalisiniz dedik. Bir hatirasi olarak insallah bunu da yayinlamalisiniz. Hayat geçirmelisiniz. Tabii esek ölür kalir semeri, insan ölür kalir eseri. Bu eserle Özdemir Bey ülkemizin gelecegine evlatlariyla ve kardesleriyle beraber çok büyük bir eser elhamdülillah birakti."

Erdogan, Afrika seyahati öncesi Bayraktar'i ziyaret ettigini belirterek, "Mutluyum, Afrika'ya çikarken, hastanede ziyaretine gittim. O ziyaretine gittigimde kendisiyle helallesme firsati buldum. Helallestik ve öyle ayrildik. Bu da beni mutlu eden bir durumdur. Dünürüm, bir agabeyim ve kardesim olarak bunu da kendisiyle gerçeklestirdigimden dolayi mutluyum." diye konustu.

Tarihin Özdemir Bayraktar'i bayraklastirarak anacagini dile getiren Erdogan, sunlari kaydetti:

"Sizler onun kahramanlarisiniz. Onlarla beraber bu mücadeleyi, bu kahramanligi birlikte yürüttünüz. Sizlerle beraber AKINCI'yi uçurduk. Kim bilir daha nice AKICI'lar insallah uçuracagiz. Temennim odur ki insallah gökkusagini da beraber uçururuz. Fazla zamanimiz yok. Bunlari da birlikte uçurmamiz lazim. Çünkü sunu açik ve net söylüyorum. Afrika'da bile gittigim her yer bizden IHA, SIHA ve AKINCI istedi. Sunu bilmeniz lazim ki dünya, hani bu güçler var ya... Bu güçler sizi takip ediyor. IHA'da ne yaptilar, SIHA'da ne yaptilar, AKINCI'da ne yaptilar? Çünkü siz su anda ilk 5 demiyorum ilk 3'ün içindesiniz. Bu her yigidin kari degil, er kisinin kari. Bunu da gerçeklestirdiginiz için bu ülkenin Cumhurbaskani olarak sizlerle iftihar ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum."

Cumhurbaskani Erdogan, karsisinda 1500 genç mühendis oldugunu belirterek, Özdemir Bayraktar'in kardesleri, evlatlari ve ekibiyle hos bir sada biraktigini söyledi.

Baykar çalisanlarina ayni kararlilikla yollarina devam etmelerini tavsiye eden Erdogan, bu kararliligi herkesin gözünde gördügünü ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Bayraktar'in ruhuna Fatiha okuyarak sözlerine son verdi.
Kaynak: AA