Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Dünya Sizi Takip Ediyor, Ilk 5 Demiyor, Ilk 3'Ün Içindesiniz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Afrika’da bile gittigim her yer bizden IHA, SIHA, AKINCI istedi. Sunu bilmelisiniz ki dünyada güçler, sizi takip ediyor. IHA’da ne yaptilar, SIHA’da ne yaptilar, AKINCI’da ne yaptilar. Çünkü siz ilk 5 demiyorum, ilk 3’ün içindesiniz. Bu her yigidin kari degil, er kisinin kari, bunu da gerçeklestirdiginiz için bu ülkenin cumhurbaskani olarak sizlerle iftihar ediyor, gurur duyuyorum” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Dünya Sizi Takip Ediyor, Ilk 5 Demiyor, Ilk 3'Ün Içindesiniz'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 72 yasinda hayatini kaybeden ve Sariyer aile kabristanligina defnedilen Özdemir Bayraktar’in Esenyurt’ta bulunan Baykar tesislerine taziye ziyareti gerçeklestirdi. Cumhurbaskani Erdogan, Bayraktar ailesine taziyelerini ilettikten sonra Baykar tesislerinde çalisanlara hitap etti.

“Dünyaya örnek teskil eden kahramanlarsiniz”

Baykar ziyaretinde kisa bir konusma yapan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Türkiye’nin 22. yüzyila yürüyüs yolunda dünyaya örnek teskil eden kahramanlarsiniz. Attiginiz adimlarla ürettiginiz su IHA-SIHA’larla adinizdan sadece bu yil degil bundan sonraki yillarda da hep bahsettireceksiniz. Bu isin bu sürecin kahramani Allah rahmet etsin Özdemir Bayraktar agabeyimizdi. Benim 40 yila yakin bir mazim var. Biz beraber siyaset yaptik, il baskaniydim, o da benim il yönetim kurulundaydi. Özdemir Bey çok nüktedandi. Sizlerle firsat buldukça paylasmistir. Az önce içeride kardeslerine ve çocuklarina da onu söyledim. Bu ifadelerini bunlarin muhakkak kitaba almalisiniz ve bir hatira olarak insallah bunu da yayinlamalisiniz. Esek ölür kalir semeri, insan ölür kalir eseri, bu eserler Özdemir Bey, ülkemizin gelecegine evlatlariyla, kardesleriyle beraber çok büyük bir eser birakti. Mutluyum, Afrika’ya çikarken hastanede ziyaretine gittim. O ziyarete gittigimde kendisiyle elhamdülillah helallesme firsati bulduk, öyle ayrildik. Bu da beni mutlu eden bir durumdur. Bir dünürün, agabeyim, kardesim olarak bunu da kendisiyle gerçeklestirdigim için mutluyum. Tarih, Özdemir Bayraktar’i inaniyorum ki, sizlerle beraber bayraklastirarak anacaktir. Sizler onun kahramanlarisiniz. Onlarla beraber bu mücadeleyi, kahramanligi birlikte yürüttügünüz sizlerle beraber AKINCI’yi uçurduk, kim bilir daha nice akincilar insallah uçuracagiz. Temennim odur ki insallah gökkusagini da beraber uçururuz. Fazla zamanimiz yok, bunlari da birlikte uçurmamiz lazim” dedi.



“Dünya sizi takip ediyor, ilk 5 demiyor, ilk 3’ün içindesiniz”

Afrika ziyaretinden bahseden Cumhurbaskani Erdogan, “Bakin Afrika’da bile gittigim her yer bizden IHA, SIHA, AKINCI istedi. Sunu bilmelisiniz ki dünyada bu güçler, sizi takip ediyor. IHA’da ne yaptilar, SIHA’da ne yaptilar, AKINCI’da ne yaptilar. Çünkü siz ilk 5 demiyorum, ilk 3’ün içindesiniz. Bu her yigidin kari degil, er kisinin kari, bunu da gerçeklestirdiginiz için bu ülkenin cumhurbaskani olarak sizlerle iftihar ediyor, gurur duyuyorum. Su anda karsimda bin 500 genç mühendis var. Bunlarla beraber elhamdülillah Özdemir Bayraktar agabeyimizin evlatlariyla, kardesleriyle bu muhtesem müessese de yarinlara kalan hos bir seda var. Bu is burada kalmamali, bundan sonraki süreçte de ayni kararlilikla bu yolculuga devam etmeliyiz. Allah sizlerden razi olsun, Rabbim gayretimiz daim etsin” diye konustu.

Kaynak: İHA