Zeytinburnu Belediyesi Kariyer Merkezi Araciligiyla 2 Yilda 1453 Kisi Is Sahibi Oldu

Zeytinburnu'ndaki is potansiyelini insan kaynagi ile bulusturmak amaciyla Zeytinburnu Belediyesince hizmete sunulan Kariyer Merkezi, 2 yilda 1453 kisiyi ise yerlestirdi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, 2 yilda 10 bin 492 özgeçmis toplayan Kariyer Merkezi, 624 firma ile temasa geçerek, 1453 is pozisyonu olusturdu. Merkez bugüne kadar 45 bin 200 kisiyi ise yönlendirmeyi basardi. Kariyer Merkezi ile is birligi içerisinde çalisan ISKUR da 11 bin 969 islem gerçeklestirdi.

Ilçedeki sosyal ve ekonomik faydanin arttirilmasi, yerel halkin yasam kalitesinin sürdürebilir sekilde yükseltilmesi ve sosyo-ekonomik esitsizliklerin azaltilmasi açisindan toplumsal ve ekonomik sürdürülebilirlige destek olmak için Zeytinburnu Belediyesi tarafindan hizmete alinan Kariyer Merkezi, Zeytinburnu'nda ikamet eden tüm kesimleri içeren bir is gücü piyasasinin olusmasina destek sagliyor.

Ayni zamanda yerelin ihtiyaç ve özellikleri dikkate alinarak gerçeklestirilen mesleki egitimler ile istihdam arttiriliyor ve insan kaynaklarinin gelistirilmesi için istihdama yönelik çesitli egitimler sunuluyor. Böylece hayat boyu ögrenmenin deneyimlenmesi saglaniyor.

Zeytinburnu Kariyer Merkezi’ne müracaatta bulunanlara telefon, SMS ve mülakat görüsmelerinde birebir destek olunuyor. Merkezde gerçeklestirilen toplu mülakatlar is arayanin görüsmeye kolayca ulasabilmesini sagliyor, isverenin tek tek randevu verme sorununu ortadan kaldiriyor.

Is arama sürecinde bireylerin yalniz kalmasini önleyerek, özgüven ve cesaret içinde is aramalarini, süreçten umutlu olmalarini ve yetenek-kisilik özelliklerine uygun ise yönelmelerini sagliyor.

Bünyesinde ISKUR Hizmet Noktasi bulundurmasi dolayisiyla ISKUR ile isi olan bireylerin ilçe disina çikma zorunlulugunu ortadan kaldiriyor. Ayni zamanda ISKUR Hizmet Noktasi, ISKUR'un Istanbul sinirlari içerisinde faaliyet gösteren özel sektör isletmelerinin ihtiyaç duydugu is gücü taleplerini Zeytinburnu Kariyer Merkezi'ne bildirilmesini ve merkez tarafindan gönderilen is arayanlardan da karsilanmasini sagliyor.

ISKUR, Zeytinburnu Kariyer Merkezi tarafindan yürütülen istihdam konulu projelere mevzuata hakim uzman destegi veriyor. Böylece istihdama yönelik projeler daha dogru ve etkili bir sekilde hazirlanip yürütülüyor.

ISKUR bünyesindeki profesyonel egitimciler tarafindan verilen mülakat ve özgeçmis hazirlama gibi egitimlerde katilimcilar Zeytinburnu Kariyer Merkezi'ne kayitli is arayanlardan seçiliyor.

Proje kapsaminda Türkiye Triko Sanayicileri Dernegi (TRISAD) ile ortaklasa Triko Konfeksiyoncu Kursu düzenleniyor. Kursa katilan kursiyerler triko makinelerinde 3 ay egitim aldiktan sonra TRISAD üyesi isyerlerinde istihdam ediliyor. Usta ögretici ve sertifikasyon Halk Egitim Müdürlügü tarafindan saglaniyor.

Kaynak: AA