Trabzon Valisi Ustaoglu'ndan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesaji

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Ustaoglu, mesajinda, muhtarlarin, bulundugu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarini temsil ederek, halkla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi gördügünü belirtti.

Muhtarlarin çagdas kamu yönetimi anlayisinin en temel ihtiyaçlarindan biri olan katilimciligin saglanmasinda, önemli bir görevi yerine getirdigini ifade eden Ustaoglu, sunlari kaydetti:

"?Kültürümüzün ve toplumsal hayatimizin önemli yapi taslarindan biri olarak devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciligi konumunda olan muhtarlik müessesesi, insan ve hizmet odakli anlayisin icrasinda vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Günümüzde kendini yenileyen kurumlarin basinda gelen muhtarlik, en uzakta bulunan yerlesim yerine bile çagdas kamu yönetimi anlayisini tasiyarak hem sevinçte, hem de hüzünde halkinin her zaman yaninda ve hizmetindedir. ?Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in da Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde düzenli olarak muhtarlarimizi agirlayarak, onlarin görüslerini ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri degeri verdigini müsahede etmekteyiz. ?Mahalli idarelerin daha da güçlenmesinin nisanesi olacagini ümit ettigim 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü, en içten dileklerimle kutluyor; tüm muhtarlarimiza saglikli, huzurlu ve basarili bir ömür diliyorum."

Kaynak: AA