TBMM Çevre Komisyonu Baskani Ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Muhtarlar Günü'nü Kutladi

TBMM Çevre Komisyonu Baskani ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayimladi.

Balta, mesajinda, muhtarlarindan öneminden bahsederek, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle is birligi içinde hareket eden önemli hizmet odaklari oldugunu belirtti.

Demokrasi zincirinin ilk halkasini olusturan muhtarligin, fedakarlik ve sevgi gerektiren zor bir görev olduguna vurgu yapan Balta, "Yakin mesai arkadaslarim olarak gördügüm muhtarlarimizda bu zorlu görevi büyük bir özveri ve mesakkatle yerine getirmektedirler. Dolayisiyla muhtarlarimizla karsilikli istisare ve fikir alisverisinde bulunarak sehrimizin problemlerine çare üretiyoruz. Insallah el birligiyle bu güzel sehrin bütün sorunlarini en asgari seviyeye indirecegiz." ifadelerine yer verdi.

Balta, AK Parti olarak muhtarlara hak ettigi degerin verilmesi, talep ve ihtiyaçlarinin gözetilmesi konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Muhtarlik müessesesi, her dönem için önemli bir kurum olmus ve bu müesseseyi vazgeçilmez kilan en önemli misyon, devlet ve milletin ortak temas noktasi olma özelligi, Cumhurbaskanligi Külliyesinde yapilan Muhtarlar Bulusmalariyla yeniden ön plana çikmis ve müessese bu bulusmalarla en parlak dönemini yasamaya baslamistir. Son 19 yilda muhtar maaslari ve diger hususlarda atilan adimlar bunun göstergesidir. Türkiye'nin ekonomisi büyüdükçe, imkanlar arttikça, muhtarlarimiza verilen desteklerde daha artacaktir. Basta Trabzon'da görev yapan tüm Türkiye'deki muhtarlarimizin Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Hayatini kaybeden muhtarlarimiza da Allah'tan rahmet diliyorum. Muhtarlarimizla birlikte çalismaktan büyük keyif aldigimizi belirtiyor, muhtarlarimiza çalismalarinda basarilar diliyorum."

Kaynak: AA