Projektörle Kaçak Tavsan Avi Yapanlari Yerdeki Kan Izleri Yakalatti

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, yasak olmasina ragmen projektörle gece tavsan avi yapan 3 sahis, yerdeki kan izlerini takip eden ekipler tarafindan yakalandi. Sahislara yaklasik 8 bin lira idari para cezasi kesildi.

Projektörle Kaçak Tavsan Avi Yapanlari Yerdeki Kan Izleri Yakalatti
Elbistan’da keklik ve tavsan avi sezonu açildi. Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Elbistan Sefligi ekipleri, jandarma ve mahalle korucularinin da zaman zaman destegini alarak av koruma ve kontrol faaliyetlerini araliksiz olarak sürdürüyor. ‘Doganin bekçileri’ ilçeye bagli Karahasanusagi Mahallesi’nde projektörle gece avi yapildigi ihbari üzerine harekete geçti. Karahasanusagi Karakol Komutanligi ekipleri ve güvenlik koruculari ile birlikte bölgeye giden ekipler, 2 sahsin projektörle avlandigini yaptigini belirledi. Sahislarin, herhangi bir hayvan avlamadiklari sözünü inandirici bulmayan ekipler, çevrede yaptiklari incelemede taze kan izleri buldu. Izleri takip eden ekipler, çaliliklarin içine gizlenmis 3 adet tavsan buldu. Sahislara, 4915 sayili Kara Avciligi Kanunu’na muhalefet suçundan toplam 8 bin lira idari para cezasi kesildi.

DKMP ekipleri, rutin kontrollerinde de bölge genelindeki avlaklarda avlanan 73 kisiyi denetledi. Bunlardan 2’sine kota asimi nedeniyle 3 bin lira idari para cezasi uygulandi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Elbistan Sefi Tanju Polat, yasa disi avciliga karsi kararlilikla mücadele ettiklerini söyledi.



7 gün 24 saat görev basinda olduklarinin altini çizen Polat, yaban hayatinin korunmasi ve sürdürülebilirligi için tüm avcilardan kurallara riayet etmelerini istedi.

Kurallara uyulmadigi takdirde sifir tolerans ilkesinden taviz verilmedigini vurgulayan DKMP Elbistan Sefi Tanju Polat, bu kisilerin de agir ceza ve yaptirimlardan kurtulamadiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA