(Özel) Çizgi Romanlar Zamana Direniyor

Televizyon yayginlasmadan evvel gençlerin baslica eglence araci olan çizgi romanlar zamana direnmeye devam ediyor.

(Özel) Çizgi Romanlar Zamana Direniyor
Bir zamanlarin en popüler çizgi romanlarini hâlâ bazi sahaflarda bulmak mümkün. Çocukken ellerinden düsürmedikleri çizgi romanlarin koleksiyonunu yapanlar, tekrari basilan veya okunmus eski çizgi romanlari arayip buluyor. Çizgi romanlar arasinda en çok Amerikan yayinlari ilgi görüyor.

Bursa’da Sönmez Is Sarayi’ndaki dükkâninda meraklilari için her türlü çizgi romani satan Bünyamin Seyrik, ’’Ben de siki bir çizgi roman müdavimiyim. Önce okuyucu iken, sonra satici oldum. Elimdeki çizgi romanlarla bu isin ticaretine basladim. Bu ise seyyar olarak basladim. 1990’li yillarda Tuz Pazari Caddesi’nde pazar günleri seyyar kitapçilar tezgâh açardi. O pazara çikar, elimdeki çizgi romanlari satardim. Daha sonra pazar kapatildi. Depoda sakladigim kitaplari degerlendirmek için bu dükkâni açtim. Çizgi romanlarin tiryakileri çok. Günümüzde hâlen ilgi görüyor. Meraklilari tarafindan zevkle okunuyor. Is yerimde her türlü çizgi roman var’’ dedi.

Çizgi roman fiyatlarinin 10 liradan baslayip 30 liraya kadar çiktigini belirten Bünyamin Seyrik; Texas, Tommix, Zagor, Conan, Mister No gibi klasik eserlerin yani sira Spiderman, Batman, Captain America, Hulk, Superman ve Doctor Strange gibi kitaplarin da ilgi gördügünü sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA