(Özel) Asker Ugurlama Törenleri Dügünleri Aratmiyor

Balikesir’in Havran ilçesinde, asker ugurlama törenleri dügün havasinda geçiyor. 15 genç için düzenlenen asker ugurlama cemiyetinde dügün yapilir gibi davul zurnalar çalinip, köylülere pilav ikram edildi.

(Özel) Asker Ugurlama Törenleri Dügünleri Aratmiyor
Kirsal Büyükdere Mahallesinde düzenlenen asker ugurlama gelenegi büyük ilgi gördü. Yagmura ragmen mahalle meydaninda toplanan vatandaslar, pilav hayrina katildi ve askerler için dualar etti. Ilahiler okunan ugurlamada, kazanlarda hazirlanan pilavlar yüzlerce vatandasa ikram edildi. Yapilan dualar ve yenen pilavlarin ardindan asker adaylari dügün salonunda halay çekti ve oyunlar oynadi. Asker ugurlama dügününe katilan vatandaslar asker adaylari ile hatira fotografi çektirdi.

Törene katilan vatandaslar, askerlere hayirli tezkereler dilerken, asker adaylari da katilanlara tesekkür etti. Asker ugurlama geleneginin bir dügün havasinda devam ettigini anlatan asker adayi Ismail Çelikkol, ”Köyümüzde yüzyillardan beri adettir. Her sene geleneksel asker hayri olur. Her sene yapilir. Güzel bir cemiyettir. Bütün köyler, bütün körfez halki katilir. Bugün köyümüzde bulustuk . Asker eglencesi yaptik. Hayrimizi tamamladik. Allah’in izni ile biz de askeriz. Köyümüzde adettir. Herkesin arkasina kisilerin adi ve soyadlari yazilir. Kimileri lakaplarini da yazar” dedi.

Merkez Camii imami Arif Oruç da, ”Büyükdere halkindan gençlerimize asker ugurlama merasimi yaptik. Cennet vatanimizi gençlere emanet ediyoruz Insallah. Büyükleri bu vazifeyi bu gençlere devrettiler. Bundan sonra bu gençlerimiz sinir boylarinda nöbetlerini tutacaklar. Dinimizi, devletimizi, vatanimizi, mukaddes degerlerimizi koruyacaklar. Gençlerin güç ve kuvvetlerinden yararlanarak vatanimiza gelebilecek olan her türlü tehlikeyi savusturacagiz. Rabbim cümlemize saglik ve selamet versin” dedi.

Büyükdere Muhtari Veli Yavuz ise, “Bu gün asker hayrimizi yaptik.15 gencimize Allah hayirli tezkereler versin. Güle güle gidip gelmek nasip etsin. Bu gelenegimizi sürdürmeye devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA