Özbekistan Cumhurbaskani Mirziyoyev, Afganistan'in Kisa Hazirlikli Olmamasindan Endiseli

Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev, Afganistan'a iliskin en büyük sorunun, bu kisi sag salim, açlik çekmeden ve savassiz geçirebilmeleri oldugunu söyledi.

Cumhurbaskani Mirziyoyev, 24 Ekim’de yapilacak cumhurbaskanligi seçimi kapsaminda Taskent’te vatandaslarla yaptigi görüsmede, komsu Afganistan’daki durumla ilgili açiklamalarda bulundu.

Son 5 yilda komsu ülkelerle iliskilerde önemli basarilar elde ettiklerini aktaran Mirziyoyev, "Komsularimizla olan iliskimizi izliyorsunuz. 5 yil gibi kisa sürede büyük isler basardik. Afganistan meselesi, bizi ciddi olarak düsündürüyor. En büyük sorun, Afganistan'in bu kisi sag salim, açlik çekmeden ve savassiz geçirebilmesidir. Umarim, (Afganistan'da) iktidara gelen yeni güçler de kendi halkini düsünecektir." ifadelerini kullandi.

- "Ekonomiyi ayakta tutmayi ve hatta büyütmeyi basardik"

Mirziyoyev, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ekonomiye olumsuz etkisine deginerek, dünya ekonomisinin daha önce hiç bu kadar ciddi bir sinavla karsi karsiya kalmadigini vurguladi.

Kovid-19'un en gelismis ülkeleri bile zor durumda biraktigina isaret eden Mirziyoyev, "Böyle bir durumda bile (Özbekistan) ekonomiyi ayakta tutmayi ve hatta büyütmeyi basardik." dedi.

Kaynak: AA