N Kolay 43. Istanbul Maratonu'nun Basin Toplantisi Yapildi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu:'43. yil müthis bir sey. Çok degerli bir organizasyonu karakterli bir biçimde var etmisler ve buraya gelmis. Tüm dünya bu etkinligimizi takip ediyor' Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur:'Maratonun 43 yillik tarihinde bu sene en fazla Türk ve yabanci sporcunun katilmasini bekliyoruz' Aktif Bank Genel Müdürü Aysegül Adaca:'Heyecanli bir maraton süreci izleyecegimizi düsünüyorum. Uzun yillar bu is birligini sürdürmeyi diliyorum'

Istanbul Büyüksehir Belediyesi istiraki Spor Istanbul tarafindan N Kolay'in isim sponsorlugunda 7 Kasim Pazar günü düzenlenecek 43. Istanbul Maratonu'nun basin toplantisi yapildi.

Swiss Otel'de gerçeklestirilen toplantiya Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur ve Aktif Bank Genel Müdürü Aysegül Adaca ile diger davetliler katildi.

Ekrem Imamoglu, yaptigi açiklamada, Istanbul Maratonu'nun çok önemli bir organizasyon oldugunu belirterek, "43. yil müthis bir sey. Yarim yüzyil olmak üzere. Çok degerli bir organizasyonu karakterli bir biçimde var etmisler ve buraya gelmis. Dünya'nin 35, Avrupa'nin 5 elit kategorideki maratonundan birisi. Tüm dünya bu etkinligimizi takip ediyor. Maratonda 9 bin görevli ve bin 500 gönüllü arkadasimiz bizlerle olacak. 60'a yakin kurum ve kurulus bizlerle beraber görev yapacak. 4-6 Kasim'da Kadir Topbas'in adini tasiyan sanat merkezinde fuar gerçeklesecek. Bu yil bu fuarin çok farkli özellikleri olacak. Uluslararasi maratonlarin organizatörlerini burada agirlayacagiz. Bütün Istanbullulari Yenikapi'da yapilacak bu fuara davet ediyorum. Tüm paydaslara katkilarindan dolayi sükranlarimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak spora verdikleri destege dikkati çeken Imamoglu, "19 bransta 100 bin çocuga ulasmak ve 3-15 yas arasi 200 çocuktan birine Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin spor okullari vasitasiyla ulasmak çok önemli detay. Daha da güçlenerek çocuklara spor ruhunu verebilmek çok önemli. Daha çok yolumuz var. Gençlere olimpizm ruhunu asilamanin sart oldugunu düsünüyorum." diye konustu.

Istanbul'da 2036 Olimpiyat Oyunlari'ni düzenlemeyi çok istediklerini vurgulayan Ekrem Imamoglu, "Istanbul Maratonu, bu yolculugun çok önemli kilometre taslarindan birisi. Bu etkinlikler olimpiyat sürecine dair bambaska olgunluk kazandiriyor. Istanbul'u çok farkli noktalara tasiyacagimizi ifade etmek istiyorum. 2036 Olimpiyatlari'na dönük bu niyeti hep beraber ayaga kaldirabiliriz." seklinde görüs belirtti.

- Fatih Çintimar: "Türkiye'deki spor organizasyonlarinin en büyügü"

Istanbul Maratonu'nun Türkiye'deki en büyük spor organizasyonu oldugunun altini çizen Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar ise sunlari kaydetti:

"Istanbul Maratonu, Türkiye'deki spor organizasyonlarinin en büyügü. 8 yil önce bu maratonun basin toplantisini yaptigimizda Türkiye'de 2 elit atlet maratoncu vardi. Bunu övünerek söylemistik. Bugün Türkiye bu maratonda 23 elit atlete sahip. Istanbul maratonuna sahip çikan belediye baskanlarina ve sponsorlara tesekkür ediyorum. Türkiye'nin bir atletizm ülkesi olmasi için verdigi çabaya aldigimiz yanitin net oldugunu görüyoruz. Düzenledigimiz yarislarda bunu devam ettirerek, gelecek yillarda Istanbul maratonunda dereceye girecek Türk sporculari alkislayacagiz. Organizasyonun güzel geçmesini arzu ediyorum."

- Renay Onur: "Bu sene en fazla sporcunun katilmasini bekliyoruz"

Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur, 7 Kasim'da tüm Istanbullularin gurur duyacagi, basarili bir organizasyon düzenlemek istediklerini vurguladi.

Organizasyonla ilgili bilgi veren Onur, su görüsleri aktardi:

"42 ve 15 kilometre çipli ve 8 kilometre halk kosusu yapacagiz. Geçen sene parkur memnun karsilansa da bu yil geleneksel parkura dönüyoruz. Yine herkesin güvenli bir sekilde keyif alabilmesi için tüm önlemleri aldik. Maratonun 43 yillik tarihinde bu sene en fazla Türk ve yabanci sporcunun katilmasini bekliyoruz. Yarin kayitlar bitecek. Halk kosusunun kayitlari da 22 Ekim Cuma günü bitecek. Geçen sene yapamadigimiz halk kosusunu bu yil 20 bin kisiyle yapacagiz. Gösterilen ilgiden memnunuz. Geçen sene sanal maraton uygulamasina baslamistik. Büyük ilgi görmüstü. Buna devam ediyoruz. Bu sayede maratona katilamayanlarin ayni heyecani yasamasina katki vermis oluyoruz. 30-31 Ekim tarihinde yapacagiz. Kayitlar kapandi. 3 bin kisi katilacak. Yardimseverlik kosusunda 50'ye yakin sivil toplum kurulusu katki verecek. Elit atletler maratonumuzun olmazsa olmazi. Bu sene parkur rekorunun kirilmasini bekliyoruz. 20'si Türk olmak üzere toplam 55 elit atletin katilimi bekliyoruz. Bizi bu süreçte destekleyen tüm paydaslarimiza ve sponsorlarimiza tesekkür ediyorum."

- Aysegül Adaca: "Spor etkinliginden çok daha fazlasi"

Aktif Bank Genel Müdürü Aysegül Adaca, Istanbul Maratonu'na 2. kez sponsor olmaktan duyduklari mutlulugu ve gururu dile getirdi.

Istanbul Maratonu'nun "Dünyanin kitalararasi kosulan tek maratonu" unvanini tasidigini hatirlatan Adaca, su ifadeleri kullandi:

"N kolay dijital banka markamiz ile isim sponsorlugumuzun 2. yilinda burada olmak büyük mutluluk ve gurur. Bu maraton bizler için spor etkinliginden çok daha fazlasi. Maratonlar kapsayiciligi ve demokratikligi açisindan bizim için özel anlam içeriyor. Bu muhtesem etkinligi bu sene güzel bir reklam filmiyle duyurmak istedik. Bu filmde maratonun ne kadar özgün ve güzel bir organizasyon oldugunu vurgulamak istedik. Reklam filminde 'Istanbul'a bakin, kosmaya bakin' dedik. Sehirlerin bütünlesen tarafini ön plana çikarmaya çalistik. Heyecanli bir maraton süreci izleyecegimizi düsünüyorum. Uzun yillar bu is birligini sürdürmeyi diliyorum."

Öte yandan yapilan konusmalarin ardindan N Kolay 43. Istanbul Maratonu'na katilacak sporcularin ve halk kosusunda yer alacak vatandaslarin giyecegi tisörtler drone araciligiyla tanitildi.
Kaynak: AA